Αντίδραση Λαφαζάνη για τα θερινά τμήματα της Βουλής

Αντίδραση Λαφαζάνη για τα θερινά τμήματα της Βουλής

 

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τις εργασίες τους τα θερινά τμήματα, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος συναντήθηκε για το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζήτησε να μην προχωρήσει μια τέτοια απόφαση, η οποία πάντως ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης.

«Καταγγέλλουμε αυτές τις προθέσεις της κυβέρνησης, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι πάμε αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα σε λήξη της Συνόδου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «εμείς θεωρούμε πως αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει την Ολομέλεια, αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο για εκλογές».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό δικαίωμα να λάβει μια τέτοια απόφαση ερήμην των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και υπογράμμισε πως εκκρεμεί η συζήτηση σημαντικών νομοσχεδίων, όπως αυτό για τον αιγιαλό, υπάρχει το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους, αλλά υπάρχουν και κρίσιμες υποθέσεις για τις οποίες πρέπει να διατυπώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για άρσεις ασυλιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ