Βόζεμπεργκ: Θα είναι πρόβλημα μια απόκλιση 8-10 μονάδων

Βόζεμπεργκ: Θα είναι πρόβλημα μια απόκλιση 8-10 μονάδων

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις ευρωεκλογές και την υποψηφιότητά της.

«Εγώ δεν υιοθέτησα ποτέ τον όρο Success Story. Η αύξηση των κόκκινων δανείων είναι κατάλοιπα της κρίσης. Το Success Story αφορά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει. Βγήκαμε στις αγορές, οι αγορές δεν κάνουν παιχνίδια», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Χρειάζεται ακόμη χρόνος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε αναπτυξιακή κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό είναι μέτρα που μπορούν να βρουν πατήματα. Δεν βρήκαν αντίλογο».

«Εφ’ όσων υπάρξει δημοσιονομικός έλεγχος, θεωρώ εφικτό ότι θα ανακάψει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Δεν το θεωρώ καθόλου εύκολο», πρόσθεσε.

«Η αντιπολίτευση ασκεί μια κριτική εισαγγελικού τύπου αλλά δεν έχει πρόγραμμα για να πείσει τους πολίτες», σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ και συνέχισε:

«Αυτή την τελευταία στιγμή, έπρεπε να δοθεί από όλα τα κόμματα η σωστή διάσταση των ευρωεκλογών. Για τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τους νόμους που θα ψηφιστούν τα επόμενα πέντε χρόνια. Αντί αυτού, οι πολίτες γίνονται θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου που δεν ευνοεί τη δημοκρατία».

Όπως τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, «πρέπει να αλλάξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην έχουμε την αύξηση της ακροδεξιάς. Έχουμε ανάγκη να υπάρχουμε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτή θα στηρίξει τις αρχές της».

Όσο για το αν οι ευρωεκλογές μπορεί να φέρουν πολιτικές εξελίξεις, η κ. Βόζεμπεργκ είπε ότι «εγώ θα θεωρήσω πρόβλημα αν υπάρχει μια δραματική απόκλιση του πρώτου κόμματος από το δεύτερο και τυχών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τυχών 8-10 μονάδες. Αν υπάρχει μια απόκλιση 4-5 μονάδων σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα δεχθεί ισχυρή κριτική σε μια περίοδο κρίσης που έπρεπε να λάβει πολύ ισχυρά μέτρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ