Λοβέρδος: Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ

Λοβέρδος: Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής και πρόεδρος της «Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κίνηση των 58, την ΔΗΜΑΡ, αλλά και την απόφαση του να συμμετάσχει στην «Ελιά».

Δεχθήκαμε μια πρόσκληση να ενταχθούμε στην «Ελληνική Ελιά», έναν συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων. Εκεί εντασσόμαστε ως Νέα Ελλάδα. Οι 58 είναι μια κίνηση που και αυτή έχει ενταχθεί στην «Ελιά», τόνισε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Εγώ δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία που μου απευθύνθηκε ήταν από το ΠΑΣΟΚ».

«Θα συγκροτηθεί ένας εκλογικός συνασπισμός που θα κατέβει για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου. Η προοπτική είναι και για τις εθνικές εκλογές. Κανένας δεν διαλύει την υποδομή του. Είναι συνασπισμός κομμάτων που συνεργάζονται σε ένα κοινό μέτωπο. Θα είναι το ΠΑΣΟΚ, θα είμαστε εμείς, θα είναι οι 58, θα είναι κινήσεις όπως η κίνηση του κ. Μόσιαλου. Το κάλεσμα, η πρόσκληση αυτή, είναι από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αυτή είναι η ομπρέλα», πρόσθεσε.

«Αυτή τη συζήτηση για την ένωση δυνάμεων την ξεκινάμε εμείς με δική μου πρωτοβουλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανταποκρίθηκε η ΔΗΜΑΡ, είχαμε συζητήσει, είχαμε προχωρήσει τις συζητήσεις. Η δική μας άποψη ήταν να συγκροτηθεί αυτό το σχήμα, με ένα αυτοτελές όνομα, αλλά με διακριτές τις παρουσίες του καθενός. Αυτή η παράταξη θα πήγαινε στις ευρωεκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, αλλά οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ δεν επέτρεπαν μη χρήση του ονόματος της ΔΗΜΑΡ, αλλά συνεργασίες με ένα υπαρκτό κόμμα. Εκεί σταματήσαμε τη συζήτηση μη αποδεχόμενοι να είμαστε συμπλήρωμα της ΔΗΜΑΡ», ήταν το σχόλιο του για την Δημοκρατική Αριστερά.

«Εάν σε αυτή την απόπειρα ανασυγκρότησης του χώρου έχουμε εισροή νέων ανθρώπων, η επιτυχία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο χώρος μας είναι σε παρακμή. Το ξέρουμε καλά αυτό», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.

«Η κυβέρνηση αυτή με τον τρόπο που λειτουργεί, στρώνει το χαλί του ΣΥΡΙΖΑ. Η αδεξιότητα ης και η απροθυμία της να κινηθεί στα θέματα της οικονομίας, είναι τόσο χαρακτηριστικά που όλοι οι πολίτες τη ν έχουν καταλάβει γι αυτό και σιγά σιγά εγκαταλείπουν τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ακόμα ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Στις αρχές της χρονίας είπα ότν αν δεν υπάρξει το 2014 ένα αναπτυξιακό σοκ, η χώρα είναι καταδικασμένη, αλλά επειδή η κρίση ανταγωνιστικότητας θα την οδηγήσει στον γκρεμό. Αυτή είναι η θέση μου και θα την διατηρήσω μέσα σε αυτόν τον συνασπισμό που θα συμμετάσχω», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ