Ο υποψήφιος “αντάρτης” του ΠΑΣΟΚ

Ο υποψήφιος “αντάρτης” του ΠΑΣΟΚ

 

Έντονες είναι οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των δύο κρίσιμων ψηφοφοριών στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη αφορά στο θέμα των Ναυπηγείων και στη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον Real Fm, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν αβέβαιη την ψήφο του Νίκου Σηφουνάκη την Παρασκευή, για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς δεν υπάρχει καμία επαφή της Χαριλάου Τρικούπης με τον βουλευτή προκειμένου να αποσαφηνίσει για τις προθέσεις του.

Όσον αφορά στην κριτική που άσκησε το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ήταν συνεννοημένη με την Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να μην περάσουν άσχετες τροπολογίες στο νομοσχέδιο.

Η ψηφοφορία της Τετάρτης για τα Ναυπηγεία, θεωρείται πιο εύκολη για το ΠΑΣΟΚ καθώς είναι φανερή και δεν αναμένεται κάποιος βουλευτής να παρεκκλίνει από την κομματική γραμμή. Σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο, ο Κώστας Σκανδαλίδης ανέλαβε βασικός εισηγητής για την υπεράσπιση του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου σε όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τη θέση του δεύτερου κεντρικού εισηγητή ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος υπέγραψε την επιστολή των «11» που ζητούσαν να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ