ΠΑΣΟΚ-Συνάντηση με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

ΠΑΣΟΚ-Συνάντηση με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι εργαζόμενοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για απολύσεις ιατρών.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και η αναβάθμιση του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π. Φ. Υ.), είναι βασική θέση του κινήματος.

Αυτό όμως απαιτεί ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο, για το σύνολο της μεταρρύθμισης. Διάλογο που θα έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την καθολικότητα των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, και δεν θα εκφυλίζεται σε μια άγονη σύγκρουση για απολύσεις.

Σύγκρουση που ήδη δημιουργεί επικίνδυνα αδιέξοδα και υπονομεύει μελλοντικές προσπάθειες,

Γι’ αυτό και ζητάμε και πάλι από τον υπουργό Υγείας να παρουσιάσει άμεσα την μελέτη και τις συνολικές προτάσεις του, για το σύνολο των αλλαγών, τις ειδικότητες που χρειάζονται και την διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού που θα μεταφερθεί.

Παράλληλα δε, να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις ιατρών και προσωπικού που πυροδοτεί αντιπαραθέσεις. Η αλλαγή στον ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει στο κέντρο της την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι την όπως- όπως και εκ του προχείρου επίτευξη κάποιων «πλάνων» απολύσεων.

Τονίσαμε πως και οι ιατροί και το προσωπικό πρέπει να προσέλθουν σ’ αυτό το διάλογο, χωρίς ακραίες μορφές κινητοποιήσεων που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και δημιουργούν προβλήματα.

Τις θέσεις αυτές θα παρουσιάσουμε τόσο στην δημόσια συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη 4/12, όσο και σε συνάντηση που θα ζητήσουμε με τον Υπουργό Υγείας».

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, ο Γραμματέας του Τομέα Υγείας Κ. Τσουμάκας (με μέλη της Γραμματείας) και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Γ. Κουτρουμάνης και Χ. Πρωτόπαπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ