Σταθάκης: Θα έπρεπε να είχε πάρει μέτρα η κυβέρνηση

Σταθάκης: Θα έπρεπε να είχε πάρει μέτρα η κυβέρνηση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τον προϋπολογισμό, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ανάπτυξη.

«Ο στόχος είναι υπέρ φιλόδοξος, γιατί λέει ότι από το -4,2 θα πάμε στο +0,8. Αυτό είναι μια μεγάλη μεταστροφή, δεν δικαιολογείται και θα επηρεάσει τον ίδιο τον προϋπολογισμό», σχολίασε αρχικά ο κ . Σταθάκης σχετικά με την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

«Υπάρχουν μέτρα τα οποία θα έπρεπε να είχε πάρει ήδη η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης, διέθεταν εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν κινητοποιηθεί. Μέσα από την αδράνεια της κυβέρνησης στην αναπτυξιακή της ατζέντα, δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε αυτά τα λίγα εργαλεία», σχολίασε σχετικά με την ανάπτυξη ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή και ή εισφοροδιαφυγή. Μιλάμε για ένα κομμάτι της οικονομίας κοντά στα 60 δις. το οποίο με διάφορους τρόπους καταφέρνει να είναι εκτός φορολογικής επιβάρυνσης».

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης, «ο φόρος ακίνητης περιουσίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί φορολογόντας την μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι να βρεθεί ο τρόπος να φορολογηθεί αυτό το μεγάλο μέρος της οικονομίας που μένει εκτός».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στριμώξει τις επιχειρήσεις περισσότερο. Όχι στο σκέλος της αύξησης του φορολογικού συντελεστή. Το πρόβλημα στη φορολογία των επιχειρήσεων, είναι το ανεξέλεγκτο κομμάτι των ενδοεταιρικών συναλλαγών και φυσικά, ένα κομμάτι τον επιχειρήσεων το οποίο φοροαποφεύγει με διάφορους τρόπους. Θα βλέπαμε θετικά τη δέσμευση πόρων για την ανάπτυξη ενός προγράμματος απασχόλησης», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ