Ο Λοβέρδος για τα σενάρια εκλογών

Ο Λοβέρδος για τα σενάρια εκλογών

Την άποψη ότι η προοπτική εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση Σαμαρά θα βρει εμπόδιο στις προεδρικές εκλογές του 2015 εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντας του αδιαφορία για την ιδιωτική οικονομία χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει ότι είναι συνεπής στη δέσμευση του για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Η ομιλία του στη Βουλή, ειδικά η τελευταία του παρέμβαση πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού, δεν έδωσε καμία προοπτική στους έλληνες πολίτες, σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την ανεργία».

Επίσης κατηγορεί τον Υπουργό Οικονομικών για το γεγονός ότι αποφεύγει να αποκαλύψει πως τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει αύξηση στο ποσό εξυπηρέτησης των τόκων και πως τα έσοδα του δημοσίου από το πετρέλαιο υπέστησαν τρομακτική μείωση.

Ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να σχολιάσει την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία όπως είπε «ξεκινάει από το τέλος, δηλαδή από τη σύνθεση της κυβέρνησης, και όχι από το πρώτο, που είναι οι εφαρμοζόμενες σήμερα πολιτικές». Ακόμα ο πρώην Υπουργός υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου τις οποίες «ακυρώνει η σημερινή κυβέρνηση».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τον οποίον χαρακτήρισε ως την επιτομή της ακαταστασίας και της προχειρότητας. «Ακούγεται τώρα ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση αποδέχονται την πρόταση Λαζαρίδη – Κουτσούκου. Ο στόχος όμως για είσπραξη 2,9 δις είναι μεγάλος και αυτό μας βάζει σε αρνητικές σκέψεις».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ