ΣΥΡΙΖΑ: Δίδυμες ψυχές Σαμαράς-Βενιζέλος

ΣΥΡΙΖΑ: Δίδυμες ψυχές Σαμαράς-Βενιζέλος

 

Για «απόλυτη ταύτιση» Σαμαρά-Βενιζέλου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «ήδη αντιμετωπίζουν εαυτούς ως αντιπολίτευση».

Ειδικότερα, σε άτυπη ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία μέρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Σαμαράς κάνει πρόταση μομφής στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή. Ήδη αντιμετωπίζουν εαυτούς ως αντιπολίτευση».

«Ο εξαφανισμένος -εδώ και εννέα μήνες από την Βουλή-  Πρωθυπουργός, με την χθεσινή του παρουσία, έδειξε το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο στο πανελλήνιο, καθώς και πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην άτυπη ενημέρωση και προσθέτει:

«Δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκχυδάισε την συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις και έδωσε ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει μεταπολιτευτικά προηγούμενο ανάλογης συμπεριφοράς πρωθυπουργού. Έδειξε την εικόνα ενός πρωθυπουργού σε πλήρη απομόνωση, ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή».

«Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί. Και δεν μπορεί γιατί καταρρέει και το κόμμα του και η πολιτική του καλού και υπάκουου μαθητή των μνημονίων», τονίζει.

«Μέσα σε 16 μήνες ο κ. Σαμαράς των μνημονίων έχει απωλέσει 25 βουλευτές. Και μπροστά του έχει να περάσει νέα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων, πλειστηριασμών, μειώσεων στις συντάξεις  και απολύσεων. Όλα αυτά πριν την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει:

«Η κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας σύντομα θα είναι και κοινοβουλευτική μειοψηφία. Σημειώνουμε ότι είναι μάλλον η πρώτη φορά που βουλευτής εγκαταλείπει την κυβερνητική πλειοψηφία σε ψήφο εμπιστοσύνης. Κανείς από τους ανεξάρτητους δεν καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας όπως διέρρεαν οι κυβερνητικοί. «Ξεκινάμε από 155» έλεγαν οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές».

Χαρακτηρίζοντας τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο «δίδυμες ψυχές», ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί ότι «σε κανένα δεν προκαλεί πια καμία εντύπωση η πλήρης ταύτιση πολιτικής, λόγου και ύφους των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου. Μαζί κυβερνούν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, μαζί κατεδαφίζουν την κοινωνία, μαζί θα καταρρεύσουν. Χτες, με εντολή Σαμαρά- Βενιζέλου, αλληλοκαλύπτοντας ο ένας τον άλλο, ζήτησαν από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν ΝΑΙ στο πιο βάρβαρο κοκτέιλ μέτρων. Απολύσεις, μείωση συντάξεων, φορολόγηση ακινήτων και αγροτεμαχίων, πλειστηριασμοί και εξώσεις».

«Είναι εντυπωσιακό ότι ο άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη «κωλοτούμπα» για να γίνει πρωθυπουργός, εγκαταλείποντας τις αντιμνημονιακές του κορώνες, τώρα λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει θέσεις.  Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το συνονθύλευμα που μας κυβερνά, από τις χθεσινές ομιλίες των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα. Ο κ.Σαμαράς κρύφτηκε και δεν είπε λέξη για το αν έρχονται νέα μέτρα. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. Και ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε τα νέα μέτρα» σημειώνει.

«Επιμένουν οι επικοινωνιακοί χορηγοί της κυβέρνησης ότι ήταν λάθος η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται η αξιωματική αντιπολίτευση και αναφέρει:

· Η  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πραγματική ατζέντα στο προσκήνιο, βάζοντας τέλος στα επικοινωνιακά σόου και στα ψεύτικα αντάρτικα.

· Δημιούργησε ένα ακόμη ρήγμα, μία νέα απώλεια, στην κυβερνητική πλειοψηφία.

· Ανάγκασε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παίξουν   ρόλους αντιπολίτευσης, μιας και κανείς τους δεν μπορούσε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και κατέφευγε στην ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

· Ανάγκασε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να έρθουν σε αντιπαράθεση πάνω στο σαθρό επίδικο της κεντροαριστεράς

·  Αποκάλυψε «δια στόματος Γρηγοράκου» ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να κατέβουν μαζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

· Απέσπασε την ομολογία του κ. Στουρνάρα ότι έρχονται νέα μέτρα.

· Έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και ύφος οι κύριοι Σαμαράς και  Βενιζέλος, αλλά και μία ομάδα ακροδεξιών υπουργών και βουλευτών που προσβάλλουν την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

· Προκάλεσε νέους κλυδωνισμούς στην ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, μιας και για άλλη μία φορά ακούστηκαν τα περί «υφαρπαγής» και «ανοχής που εξαντλείται».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέρα τη μέρα κερδίζει την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία. Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί πολλές φορές μέχρι το τέλος του χρόνου να έρθει στη Βουλή», καταλήγει.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ