ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας:Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παραμύθια της Χαλιμάς

ΒΙΝΤΕΟ-Δένδιας:Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει παραμύθια της Χαλιμάς

 

«Δεν καταλαβαίνω τι λόγο και τι ρόλο έχει η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λέει «παραμύθια της Χαλιμάς».

Ο κ. Δένδιας παρουσίασε την εικόνα της χώρας όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για έντονα διαλυτικά συμπτώματα, για εγκληματικότητα που κάλπαζε, για νησίδες ανομίας που συνεχώς επεκτείνονταν και πόλεις, το κέντρο των οποίων είχε μετατραπεί σε άβατο και για το καρκίνωμα της Χ.Α. που εξέθετε τη χώρα στο εξωτερικό, ενώ όπως τόνισε η χώρα ήταν  απολύτως εκτεθειμένη στους ευρωπαίους εταίρους ως προς τα σχεδία δράσης για τη μετανάστευση.

Η κυβέρνηση έσπασε το άβατο και το άσυλο των εστιών ανομίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας και συνέχισε περιγράφοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

«Πετύχαμε ότι ήταν δυνατόν να επιτευχθεί» είπε επίσης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κατασυκοφάντηση κάθε προσπάθειας και για δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό.

 

 

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της Χ.Α. και άφησε αιχμές για όποιον ισχυρίζεται ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση. «Γιατί αυτός δεν υπέβαλε την αναφορά του κώδικα ποινικής δικονομίας; Γιατί περίμενε την κυβέρνηση που δήθεν καθυστερούσε; Γιατί δεν υπήρχαν τα στοιχεία. Εάν υπήρχαν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη θα είχε ενοποιήσει τους φακέλους. ‘Όποιος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ασκεί και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε.

Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα έκανε λόγο για άθλιες δολοφονίες και όχι εκτελέσεις.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε πέτρα που να μην τη σηκώσουμε ώστε να μπορέσουμε οι άθλιοι δολοφόνοι  να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δένδιας επεσήμανε : «Αντιμετωπίζουμε σαν χώρα στιγμές υπαρξιακής αγωνίας. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Στην προσπάθεια αυτή να μην την διεξάγει την κοινοβουλευτική συζήτηση με όσους καλού-κακού».

«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι έχει το μαγικό κλειδί με το οποίο και το μνημόνιο θα καταγγείλουμε, και στο ευρώ θα μείνουμε, και ελλείμματα θα συνεχίσουμε να παράγουμε και οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να τα χρηματοδοτούν, και τις ιδιωτικοποιήσεις θα σταματήσετε, και τους ξένους επενδυτές θα διώξετε, και τις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις θα κρατήσετε, και τους μισθούς και τις συντάξεις θα αποκαταστήσετε, και νέες φορολογίες δεν θα βάλετε και όσους απολύθηκαν θα ξαναπροσλάβετε, και τα δάνεια θα χαρίσετε σαν νέα σεισάχθεια και το τραπεζικό σύστημα δεν θα καταρρεύσει και την κινητικότητα θα σταματήσετε, και συνθήκες πλήρους απασχόλησης θα δημιουργήστε, και όλους τους μετανάστες θα φιλοξενήσετε σε ανοιχτές δομές και κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα, και στην υγεία και στην παιδεία θα αυξήσετε τις δαπάνες και βέβαια και εκεί κανείς δεν θα πληρώνει ο,τιδήποτε», ανέφερε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε εντάσσεται στα οικονομικά εγχειρίδια στο κεφάλαιο που ονομάζεται “Παραμύθια της Χαλιμάς” ».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ