Ο Βενιζέλος με τον Ελβετό ομόλογό του

Ο Βενιζέλος με τον Ελβετό ομόλογό του

Συνάντηση είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας, D. Burkhalter, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει, ιδίως, της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυνατότητα συντονισμού ανάμεσα στην ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. και στην επικείμενη ελβετική προεδρία στον ΟΑΣΕ.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Burkhalter εξέτασαν, επίσης, τρόπους αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας, σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και οι επενδύσεις.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την επιτάχυνση των απαραιτήτων διαδικασιών για τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών και φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων συμβάσεων της Ελβετίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να μεταφέρουν στα υπουργεία Οικονομικών των δύο χωρών την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ