Το ΚΚΕ για τη ΝΕΡΙΤ

Το ΚΚΕ για τη ΝΕΡΙΤ

 

«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τις χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα απομείνει», αναφέρει σε σχόλιο το ΚΚΕ.

«Παράλληλα», προσθέτει το ΚΚΕ, «με το νέο σχήμα στοχεύει στην πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης πολιτικής, την ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση του λαού».

«Προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας για το λαό, στη σύμπραξη με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των ΜΜΕ», τονίζει το ΚΚΕ και υπογραμμίζει:

«Οι βαρύγδουπες φράσεις της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, περί «πολυφωνίας» και «δημοκρατίας» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι υποκριτικές. Η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση δεν θα είναι ανεξάρτητη από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, όπως δεν ήταν και η σημερινή».

Το ΚΚΕ επιμένει ότι «πρέπει να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η απόφαση για την ΕΡΤ» και επεσημαίνει: «Να  ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς απολύσεις, με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων».

«Η κρατική ραδιοτηλεόραση μπορεί πραγματικά να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, όταν τα κανάλια και οι συχνότητες αποτελούν κοινωνική λαϊκή περιουσία», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ