Η διάταξη για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Η διάταξη για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

 

«Εντός 30 ημερών θα πρέπει να υπάρχει οριστική δικαστική απόφαση, σε διαφορετική περίπτωση ο συμβασιούχος που έχει προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα οδηγείται σε αυτοδίκαιη αργία και δε θεωρείται δημόσιος υπάλληλος». Αυτή είναι η διατύπωση που επιλέγει για την επίμαχη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, όπως δόθηκε στα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι η παράγραφος 4 του άρθρου 691 του κώδικα πολιτικής δικονομίας αντικαθίσταται ως εξής:

«Όποιος συμβασιούχος απολυθεί και προσφύγει στα δικαστήρια έχει αποκλειστική προθεσμία έως 2 εργάσιμες ημέρες από την κατάθεση της έφεσης ώστε να πάρει την προσωρινή διαταγή. Για την οριστική διαταγή έχει διάστημα 30 ημερών. Η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίζεται  για συζήτηση μέσα σε 30 ημέρες. Αν δεν οριστεί δικάσιμος σε 30 ημέρες από την χορήγηση προσωρινής διαταγής, τότε αυτή να παύει να ισχύει αυτοδίκαιη για το μέλλον.

Αν για οποιοδήποτε λόγο αποβάλει την ισχύ τους η προσωρινή διαταγή, δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί νέα με την υποβολή νέας αίτησης. Αναβολή της συζήτησης δεν επιτρέπεται αλλιώς παύει αυτοδίκαιη η ισχύ της προσωρινής διαταγής και δεν επιτρέπεται και η διατήρησή της αν δοθεί η αναβολή σε χρόνο που απέχει περισσότερο του ενός έτους από αυτή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ