Ταξίδι στο Λονδίνο κι ολομέτωπη επίθεση

Ταξίδι στο Λονδίνο κι ολομέτωπη επίθεση 

 

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι υιοθετεί την «στρατηγική της έντασης».

Η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για «μνημονιακό σίριαλ» με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και την τρόικα και «διαδοχικά επεισόδια τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τις διαπραγματεύσεις, τους εκβιασμούς για την καταβολή της δόσης, καταλήγουν πάντα στην απόφαση για νέα ακόμα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι οι εμπλοκές στις συζητήσεις εκφράζουν διαφωνίες στην υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου και όχι επί της ουσίας για το ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα δεν αναζητά παρά μια καινούρια επικοινωνιακή φόρμουλα για τα προαποφασισμένα μέτρα» υπογράμμισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επανέλαβε ότι η πραγματικότητα διαψεύδει πανηγυρικά την κυβέρνηση.

Παράλληλα προέβαλε ως αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση την ανατροπή της μνημονικής πολιτικής λιτότητας και τη χάραξη μίας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, «με βασικούς άξονες τη στήριξη της ανάπτυξης, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Επιπλέον η Κουμουνδούρου εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά για την ομιλία του στη «Διεθνή Διάσκεψη Νέων έναντι στη βία των άκρων». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την στρατηγική της έντασης που ακολουθεί υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία. «Η στρατηγική της έντασης και του εμφυλιοπολεμικού διχασμού δεν καταδεικνύει απλώς τη διολίσθηση της κυβέρνησης και της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις, αλλά υπονομεύει ανοιχτά τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, και ως τέτοια πρέπει να βρει απέναντί της όλους τους προοδευτικούς πολίτες» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλέστηκε και τη στάση του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη που δεν ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. «Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επαναφέρει τη χυδαία θεωρία των δύο άκρων έτσι ώστε να καλύψει τις ακραίες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες, ο Γραμματέας του κόμματός του καταψηφίζει την πρόταση περί άρσης της ασυλίας του Η. Κασιδιάρη» υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο Λονδίνο από σήμερα

Στη Βρετανία μεταβαίνει από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τα ταξίδια και τις επαφές του στο εξωτερικό. 

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μιλήσει στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Greece’s way out of the crisis».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επαφές και συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη της σκιώδους κυβέρνησης του Εργατικού Κόμματος, με κινήματα και σωματεία συνδικάτων και θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 16:30 προγραμματίζεται συνάντηση του Αλέξη Τσίπα με αντιπροσωπεία βουλευτών και μέλη της σκιώδους κυβέρνησης των Εργατικών στη Βουλή. Την ίδια ημέρα στις 18:30-20:00 αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. 

Το Σάββατο στις 10:00 το πρωί αναμένεται να συναντηθεί με την κίνηση Coalition of Resistance, την πρωτοβουλία Greek Solidarity Campaign και Σωματείο συνδικάτων.

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ