Βούτσης: Προδιαγεγραμμένη η πορεία της κυβέρνησης

Βούτσης: Προδιαγεγραμμένη η πορεία της κυβέρνησης   

 

«Ο ανασχηματισμός δεν θα δώσει καμία ώθηση στην κυβέρνηση. Το πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί η κυβέρνηση είναι προδιαγεγραμμένο», είπε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Real fm, ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Βούτση:

-Ο ανασχηματισμός δεν θα δώσει καμία ώθηση στην κυβέρνηση. Το πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί η κυβέρνηση είναι προδιαγεγραμμένο.

-Για τους επίορκους υπαλλήλους: Ο δημοσιοϋπαλληλικός  κώδικας, προβλέπει όλο το πλαίσιο για τους επίορκους. Και αρκεί μία καταγγελία και μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας υπάλληλος. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που θα τεκμηριώνει τις καταγγελίες. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε επίορκους υπαλλήλους. Η κινητικότητα επίσης, χρειάζεται αντικειμενικό πλαίσιο, σε σχέση με τις ανάγκες.

-Για την εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ομιλία Τσίπρα: Είναι η πάγια κουλτούρα της αριστεράς. Όταν καλούνταν οι αρχηγοί της αριστεράς πάντα πήγαιναν σε τέτοιους εκδηλώσεις. Δεν θα απολέσουμε την κουλτούρα μας στο όνομα του μνημονίου.

-Από ιδεολογική σκοπιά, εμφανίζεται εντελώς επαρχιώτικα, η τάση στην κορυφή της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει να διαμορφώσει μία νέα αφήγηση για την μεταπολίτευση και να μας πάει στους χρόνους του εμφυλίου. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και μπορεί να οδηγήσουν σε κρίσεις.

Ακούστε το ηχητικό: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ