Η ίδρυση της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ»

Η ίδρυση της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ»

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», του καθηγητή Νίκου Κοτζιά.

Την Κίνηση στελεχώνουν διάφορες προσωπικότητες «από το πολιτικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος». Στόχος της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» είναι «η συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, πατριωτικού, κοινωνικού κινήματος Σωτηρίας της χώρας, του λαού, του εργαζόμενου ανθρώπου, της ελληνικής φύσης» όπως αναφέρεται στη διακήρυξη.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη, η Κίνηση βρίσκεται «στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μεγάλης, μαζικής, πραγματικά σύγχρονης δημοκρατικής πατριωτικής αριστεράς, που θα εργαστεί και θα παλέψει σκληρά για τη σωτηρία του έθνους, του λαού και του τόπου» και για «μια Ευρώπη των εργαζομένων».

 

 

Για την κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» πρώτιστο καθήκον είναι «το τσάκισμα της ισχύος λίγων οικογενειών, που αποτελούν το κεντρικό πρόβλημα δυσλειτουργίας του ελληνικού κοινωνικού-οικονομοπολιτικού σχηματισμού».

Στο κείμενο της διακήρυξης τονίζεται επίσης ότι «ο έλεγχος της Ολιγαρχίας πάνω στις τράπεζες και στο πολιτικό σύστημα καθώς και η διασύνδεσή της με την τρόικα και τους δανειστές είναι η κύρια αιτία που η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανασάνει. Η μάχη ενάντια στην εποπτεία της τρόικας και στα συμφέροντα της Ολιγαρχίας ��ίναι τα δύο κεντρικά άμεσα πεδία μάχης γύρω από τα οποία πρέπει να αναπτυχθεί το αντιμνημονιακό δημοκρατικό κίνημα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ