Αποσύρθηκε η τροπολογία για το Ντυνάν

Αποσύρθηκε η τροπολογία για το Ντυνάν

Αποσύρθηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο τροπολογία για τις πληρωμές δεδουλευμένων στο «Ερρίκος Ντυνάν» και την καταβολή οφειλομένων σε άλλες κατηγορίες στο σύστημα υγείας, μετά τις επιφυλάξεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα  νέα διάταξη.

Ανακοινώνοντας την απόσυρση της σχετικής τροπολογίας κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης ανάγνωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία «αντιμετωπίζονται εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες» του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει τη ρύθμιση στη συνεδρίαση της δεύτερης ανάγνωσης την ερχόμενη Πέμπτη. Η τροπολογία αποσύρθηκε κατ’ απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, ενώ στηρίζει το σχετικό νομοθέτημα, ζήτησε να επανέλθει με βελτιώσεις σε ορισμένες πτυχές του.

 

Στη συνεδρίαση,  τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος των εργαζόμενων, ο οποίος ζήτησε να «παύσουν οι υποσχέσεις και να ξεκινήσουν οι πράξεις» κι ακόμη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να αποπληρωθούν άμεσα τα οφειλόμενα οκτώ μηνών.

 

Ωστόσο, ένταση επικράτησε λίγο αργότερα όταν άλλη εκπρόσωπος των εργαζόμενων του «Ερρίκος Ντυνάν» κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του υπουργού Υγείας φώναξε στην αίθουσα «ψεύδεστε» προς τον κ. Λυκουρέντζο και αποβλήθηκε από την αίθουσα από τον προεδρεύοντα Άκη Γεροντόπουλο.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι ο ίδιος -παρότι από τον νόμο θα μπορούσε να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο- προωθεί ρύθμιση για το θέμα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νοσοκομείου και των εργαζόμενων σε αυτό. «Καταλαβαίνω τον πόνο τους αλλά εγώ έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και ανταμείβομαι με αυτή τη στάση. Οι συμπεριφορές όμως αυτές δεν ενοχλούν εμένα. Απευθύνονται στην Επιτροπή την οποία πρέπει να προστατεύσουμε», είπε. «Επιδιώκουμε να λύσουμε προβλήματα κι όχι να δημιουργήσουμε νέα» τόνισε και ζήτησε από όλους οι προτάσεις τους να κινούνται στο πλαίσιο της πραγματικότητας και του εφικτού.

Από την πλευρά τους το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στηρίζουν την τροπολογία, ωστόσο εξέφρασαν αντιρρήσεις αναφορικά με την επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει τις ρυθμίσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Ο Οδυσσέας Βουδούρης, ζήτησε να εξετασθεί το ενδεχόμενο να ενταχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας και είπε ότι «προδίδεται το όραμα για το Ερρίκος Ντυνάν».

Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξάνθος, ο οποίος είπε πως δεν εξασφαλίζονται οι θέσεις στο νοσοκομείο και πρότεινε επιπλέον να ενταχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ. Ο Χρ. Κατσώτης από το ΚΚΕ δήλωσε ότι καταψηφίζει την πράξη, επισημαίνοντας ότι ενισχύεται η επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου και δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ