“Χωρίζουμε” και..ξενυxτάμε με Άλκηστη!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Ναι,ναι! Εδώ Θεσσαλονίκη.Η Απαγορευμένη γράφεται στην λατρεμένη μου πόλη,χωρίς…ανάσα,     μια και κάθε επίσκεψη εδώ απαιτεί ένα… μαραθώνιο για να τα προλάβεις όλα.Στα λέω…σε τίτλους λοιπόν,γιατί έπεται χαμός.

-ΟΥΡΕΣ γίνονται απο προχθές στο θέατρο Αριστοτέλειον μια και οι Θεσσαλονικείς-κι όχι μόνο-θέλουν να απολαύσουν την γερή κωμωδία των Ρήγα-Αποστόλου Χωρίζουμε λέμε που έχει κερδίσει κοινό κι ειδήμονες σε Αθήνα και επαρχία.Ο Αλέξανδρος λατρεύει την πόλη και ανεβαίνει συχνά-πυκνά με τις δουλειές του,με το κοινό να σπεύδει πάντα να τον στηρίξει.Έτσι γίνεται και φέτος.Με το που άρχισε το “Χωρίζουμε”άρχισε και ο χαμός με την σημερινή παράσταση να… χτυπάει κόκκινο.Για sold out πάει λέμε.Με Ρήγα σε μεγάλα κέφια να «σαρώνει» την σκηνή-και στα κωμικά γερός και έξοχος στην δραματική νότα  προς το φινάλε-,με Χαραλαμπίδη στα καλύτερά του και με την χειμαρρώδη Ελένη Καστάνη να…δίνει ρέστα Είχα δει αρκετές φορές την βερσιόν με την Μπέσυ Μάλφα που ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κή και τώρα είδα Καστάνη στον ρόλο να του δίνει άλλη διάσταση με δεινότητα και με κύρος. Θεσσαλονικείς σπεύσατε μέχρι και την άλλη Κυριακή λέμε.Αλλιώς θα χάσετε…

-SOLD OUT είναι και οι τρεις συναυλίες  που δίνει στο εδώ Μέγαρο Μουσικής η θεά Άλκηστις.Αφού «έσπασε πόρτες»στις έξι συναυλίες στο Μέγαρο της Αθήνας,ήρθε να κάνει…χαμό και εδώ-σιγά που θα λείψω εγώ και δεν θα είμαι εκεί σήμερα το βράδυ.

Βγήκε και το cd απο το περσινό sold out στο Μέγαρο έχω να σου πω.Για τρέξε…

-ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ θερμή είναι η ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού στην πολύ γερή, απο ότι μου είπανε παράσταση Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες που φιλοξενεί επιτυχώς το Αυλαία-αύριο με βλέπω εκεί. Μα Άννα Παναγιωτοπούλου και δεν θα τρέξει ο κόσμος;Είναι και υπέροχο έργο     που το μετέφρασε ο άξιος Αλέξης Καλλίτσης και το σκηνοθέτησε η ίδια η Άννα…Απόγευμα λέω να «χτυπήσω»και Εθνικό και Τρέξε Μπουζ,τρέξε το βλέπω       το «έργο»,αν βάλεις στο «μενού»και τα ξενύχτια στο λατρεμένο «Σταφύλι»-και     όχι μόνο. «Νεκρός»θα γυρίσω Αθήνα…

Το «σάουντρακ»της «απόδρασης»πάντως είναι Άλκηστις κανονικότατα.

-ΔΕΥΤΕΡΑ 28/3.Τότε θα γίνει τελικά η επίσημη στο «Τάβλι»του «Μουσούρη»          με Κουρή-Παπαδημητρίου.Δεν το χάνω        με τίποτα,πλάκα κάνεις;Όσο για το τι… μέλει γενέσθε με την «Ορέστεια»του Χουβαρδά με Κουρή,Μαρκουλάκη και Καραμπέτη,ακόμα το «μαγειρεύουν» κι όλα δείχνουν πως το «πιάτο» θα’ναι γερό.

-ΔΙΑΒΑΖΩ ξανά το Γράμμα στον Κωστή της υπέροχης Ξένιας Καλογεροπούλου.        «Πέταξα»Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς να το καταλάβω.Κύλησαν κάποια δάκρια, μα χαμογέλασα κιόλας-μια ολόκληρη ζωή περνά απο αυτό το βιβλίο και ένας πολύ μεγάλος έρωτας που αξιώθηκε η Ξένια…Κυκλοφορεί απο τον Πατάκη-διάβασέ το.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ