Ολοκληρώθηκε η dream team για τη «Νύχτα της Ιγκουάνα» που θα ανεβάσει στο ΚΘΒΕ η Γκασούκα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ότι η «Νύχτα της Ιγκουάνα» θα ανέβει τελικά τον επόμενο χειμώνα, αφού «πάγωσε»φέτος λόγω της πανδημίας,το ξέρεις γιατί στο έχω γράψει πρώτος όπως είχα προδώσει πως τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει η ευφάνταστη Ελένη Γκασούκα και πως είχε κλείσει ήδη τον καίριο Γιώργο Παπαπαύλου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αιδεσιμότατου Σάννον.Στη συνέχεια επανήλθα-δριμύτερος-για να αποκαλύψω πως στην θίασο προστέθηκαν η καλή Κλειώ-Δανάη Οθωναίου για το ρόλο της Μαξίν, η έμπειρη Άννη Τσολακίδου για το ρόλο της Χάνα και η εξαίρετη Ιώβη Φραγκάτου για το ρόλο της Σαρλότ.Τώρα πλέον «χτυπώ»ξανά για την εν λόγω υποσχόμενη παραγωγή γιατί έμαθα και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που θα δούμε σε αυτή,με πρώτο και καλύτερο τον Κύριο Κώστα Σαντά! Μαζί τους θα απολαύσουμε την ευθύβολη Γιολάντα Μπαλαούρα,τον αξιόλογο Γιώργο Κολοβό,τον εύστοχο Λευτέρη Δημηρόπουλο, τον ικανό Νίκο Τσολερίδη και τον εύστοχο Χρήστο Νταρακτσή.Η φιλόδοξη παραγωγή του ΚΘΒΕ πρόκειται να ανέβει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, αμέσως μετά την «Δολοφονία του Μαρά»που θα ανοίξει τη σεζόν σ’αυτό,σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Η «Νύχτα της Ιγκουάνα» που ετοιμάζεται να ανέβει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, είχε παρουσιαστεί στην ίδια σκηνή πριν από 30 ολόκληρα χρόνια,σε μετάφραση και πάλι του Δημήτρη Δημητριάδη και σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.Ήταν μια από τις αρτιότερες δουλειές του και…έσπασε κανονικά πόρτες στο ΚΘΒΕ και φιλοξενήθηκε στη συνέχεια με εξίσου μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο-εκεί την είδα εγώ και ενθουσιάστηκε απ’ το κοίταγμα του Βουτσινά και τις συναρπαστικές ερμηνείες των ηθοποιών του! Θες ονόματα;Κομνηνού, Σεργιανόπουλος, Φωτοπούλου,Ματσακάς,Υψηλάντη,Μιχαηλίδης, Αθερίδης,Γεωργιάδου,Μυλωνά,Κώτσος,Λάππου, Αγγέλου και Σερέτης! Τις 40 παραστάσεις της «Νύχτας»είχαν απολαύσει 17.131 θεατές, όπως διαβάζω ενώ πέρα απ’ την ΕΜΣ και το Εθνικό, παίχτηκε και στο υπέροχο Θέατρο Δάσους.

Το έργο…

Η ‘Νύχτα της Ιγκουάνα’ διαδραματίζεται σε μια απομακρυσμένη ακτή του Μεξικού γύρω στα 1940. Εκεί συναντιούνται τα τρία βασικά πρόσωπα του δράματος: Μια αισθησιακή και αχόρταγη σεξουαλικά χήρα, μια συμβιβασμένη και στερημένη ερωτικά γεροντοκόρη και ένας καθηρημένος λόγω σεξουαλικών αμαρτημάτων ιερέας. Τα τρία αυτά περιθωριοποιημένα πρόσωπα ζουν σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχούν η στέρηση, η μοναξιά, η ασέλγεια, ο αλκοολισμός, η παράνοια, ο φετιχισμός και η νυμφομανία. Μέσα σ’ αυτό το κολασμένο τοπίο, ο Ουΐλλιαμς ψυχογραφεί σε βάθος την απελπισία και τα αδιέξοδα των ηρώων του, τους οποίους καταδικάζει σ’ έναν οδυνηρό αγώνα δίχως κάθαρση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ