Η Σχίζα στο “Μια χώρα δύο αιώνες μετά” του Φλουράκη που ανεβάζει η Μοσχοχωρίτη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου αποκάλυψα πως η ευφάνταστη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη πρόκειται να ανεβάσει το ολοκαίνουργιο έργο του καίριου Ανδρέα Φλουράκη “Μια χώρα δύο αιώνες μετά” και πως είχε κλείσει ήδη για τη διανομή τους καλούς Θανάση Κουρλαμπά – Αμαλία Νίνου.Τώρα, επανέρχομαι για να σε ενημερώσω πως έκλεισε έναν ακόμα ισχυρό άσσο για αυτήν! Ο λόγος για την εξαιρετική Ράνια Σχίζα, που έχει… κάψει πολλά χιλιόμετρα στο σανίδι μετρώντας πολλές νίκες!

Ενώ το παζλ συνεχίζεται να σου θυμίσω πως πρόκειται για μια φιλόδοξη συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της Animatheatre. Διακόσια χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους φέτος. Ποιος σχεδίασε την Ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε τη Σφαγή της Χίου Έλληνας ζωγράφος; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία διακόσια χρόνια σε αυτή τη χώρα;

Τo καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς την δημιουργούν. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, θα έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής, που την πρωτότυπη μουσική της υπογράφει ο Θεόδωρος Λεμπέσης. Με το καλό!

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.