Η Μοσχοχωρίτη ανεβάζει το “Μια χώρα δύο αιώνες μετά” του Φλουράκη με Κουρλαμπά και Νίνου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η ικανότατη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη “συναντάει” εκ νέου τον καίριο Ανδρέα Φλουράκη ανεβάζοντας το ολοκαίνουργιο έργο του “Μια χώρα δύο αιώνες μετά”με γερό καστ που διαμορφώνεται-για την ώρα κλειδωμένοι είναι ο έμπειρος Θανάσης Κουρλαμπάς και η εξαίρετη Αμαλία Νίνου! Πρόκειται για μια φιλόδοξη συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της Animatheatre.

Διακόσια χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους φέτος. Ποιος σχεδίασε την Ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε τη Σφαγή της Χίου Έλληνας ζωγράφος; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία διακόσια χρόνια σε αυτή τη χώρα;

To καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς την δημιουργούν. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, θα έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής, που την πρωτότυπη μουσική της υπογράφει ο Θεόδωρος Λεμπέσης. Με το καλό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ