Κλάψτε από τα γέλια με Πολύ κακές λέξεις!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ.

Αντέχετε… κακές λέξεις; Πολύ κακές λέξεις; Αντέχετε χοντρό, άγριο, θεϊκά ειπωμένο βρισίδι που δεν σταματά πουθενά-αλλά πουθενά!-;. Τότε θα πρέπει να τρέξετε στο Αλκμήνη σήμερα Σάββατο αλλά και το επόμενο Παρασκευοσάββατο για να προλάβετε να απολαύσετε έναν συναρπαστικό αιρετικό μονόλογο-stand up με την χαρισματική Σοφία Μουτίδου να «κεντά»!

Στις Πολύ Κακές λέξεις που έγραψε με δεινότητα και σκηνοθέτησε με αποτελεσματικότητα η Ομάδα Δέλτα η εξαιρετική κωμική -κι όχι μόνο, επιτρέψτε μου να πω- ηθοποιός γίνεται η διαταραγμένη προσωπικότητα που περιμένει … στην τσίτα τη σειρά της στον προθάλαμο του ιατρείου ενός διάσημου νευρολόγου. Τόσο διάσημου, που διαλέγει τους ασθενείς του μετά από casting! Έτσι η γυναίκα αυτή ελπίζει ότι είναι τόσο τρελή, που θα καταφέρει να είναι μία από τους τυχερούς που κερδίζουν δωρεάν θεραπεία για έξι μήνες μαζί με ένα χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ! Δεν χρειάζεται πια να καταπιέζεται. Ήρθε η ώρα να τα βάλει με όλους και με όλα που την κάνουν έξω φρενών στην Ελλάδα του σήμερα. Οι άντρες, το σεξ, η πολιτική, ο γάμος, η θρησκεία… Όσα της έχουν σπάσει τα νεύρα μπορεί τώρα να τα πει χρησιμοποιώντας απενοχοποιημένα τις πιο… κακές λέξεις! Πάρα πολύ Κακές λέξεις, που όλοι μας θέλουμε να πούμε για όσα μας “καπελώνουν” και μας οργίζουν, για όσα μας “χαλάνε” και μας κάνουν τσίτα τα νεύρα.

Η σαρωτική, πληθωρική Σοφία λέει όσα θέλουμε να πούμε, ενώ …μας βάζει στο παιχνίδι δίνοντάς μας τον λόγο σε ένα stand up ζηλευτό, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα πως συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα και στον απόλυτο σουρεαλισμό της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Κανείς δεν τις γλιτώνει τις… Πολύ Κακές Λέξεις του! Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι κληρικοί, ούτε οι … πρωταγωνιστές της σόου μπιζ, ούτε κανείς. Είδα χθες τον τρελό… μαραθώνιο της Σοφίας Μουτίδου και δεν σταμάτησα να γελάω με το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα, για να την αποθεώσει στο τέλος με παρατεταμένο χειροκρότημα και ηχηρότατα μπράβο.

Άθλο επιτυγχάνει η Μουτίδου και σας προτείνω να τρέξετε ή σήμερα ή το επόμενο Παρασκευοσάββατο στο Αλκμήνη και να την χαρείτε σ’ αυτό το θεότρελο ρεσιτάλ. Μετά “την κάνει” για Θεσσαλονίκη και “Μαύρη τρύπα” -μην την χάσετε, θα χάσετε. Τρέχουμε λέμε -ο μονόλογός της “τα σπάει” με την ίδια να έχει μια αμεσότητα που σπάνια βλέπουμε στο ελληνικό θέατρο και ένα πάρε-δώσε με το κοινό που “δεν υπάρχει”. Τρέξτε λέμε. Μαζί της ο ανερχόμενος ηθοποιός Δημήτρης Τσιώκος δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Ραντεβού στο Αλκμήνη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ