Ραντεβού με «Φράνκι και Τζώννυ»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Μια δυνατή παραγωγή «μαγειρεύεται» τον καιρό αυτό στο θέατρο «Αθηνά» κι αυτή δεν είναι άλλη από το «Φράνκι και Τζώννυ» που πρόκειται να ανέβει στις 5 Απριλίου.

Η γερή ρομαντική κομεντί του βραβευμένου με Tony Award Terrence McNally που απολαύσαμε στο πανί  με τους Αλ Πατσίνο-Μισέλ Φάιφερ πρόκειται να παρουσιαστεί από τις θεατρικές επιχειρήσεις Θοδωρή-Δημήτρη Μαροσούλη, σε σκηνοθεσία Τάσου Αλατζά.

Πάμε υπόθεση και θα στα πω μετά και τα υπόλοιπα. Λοιπόν, πάρε βαθιά ανάσα.

Σε ένα ελληνικό εστιατόριο της Αμερικής, εκείνος μάγειρας, χωρισμένος με δυο παιδιά, εκείνη σερβιτόρα χωρισμένη απο μια μακροχρόνια σχέση. Αποφασίζουν μετά από καιρό γνωριμιας, να βγούνε για φαγητό και σινεμά. Καταλήγουν στο σπίτι της, να κάνουν έρωτα. Εκεί ξεκινά η ιστορία τους. Ο Τζώννυ καταλαβαίνει πως έχει βρεί την αδελφή ψυχή του και την διεκδικεί. Η Φράνκι πληγωμένη και φοβισμένη απ το παρελθόν αρνείται να αφεθεί, διαγράφοντας αυτή τη βραδιά, ως one night stand. Η νύχτα προχωρά με αποκαλύψεις και την πιθανή εξέλιξη μιας σχέσης. Πόση ασφάλεια και σιγουριά μάς χρειάζεται για να αφεθούμε και  να αγαπήσουμε;  Πόσο δεχόμαστε να αγαπηθούμε; Η επιλογή είναι δική μας όπως και της Φράνκι. Η αγάπη είναι ζητούμενο όλων μας…

Την Φράνκι ντύνεται η Βίκυ Πάνου και τον Τζώννυ ο Τάσος Αλατζάς.

Συντελεστές

Μετάφραση : Ερρίκος Μπελλιές

Σκηνοθεσία : Τάσος Αλατζάς

Κοστούμια- σκηνικά : Ματίνα Μέγκλα

Φωτισμοί : Χρήστος Τζιόγκας

Επιμέλεια κίνησης- βοηθός σκηνοθέτη :Δημήτρης Ραφαήλος

Φωτογραφία : Γεωργία Σιέττου & Στέλιος Δανιήλ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Κάθε Τρίτη   21:00

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ