Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Μέσα από την αυτοδυναμία μπορεί και η χώρα να κυβερνηθεί καλύτερα

«Χωρίς διάρκεια σε αυτές τις αποκλιμακώσεις, ουσιαστικά δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Βασικός μας στόχος ήταν πάντοτε να πιέσουμε την Τουρκία να σταματήσει να έχει μια επεκτατική πολιτική, η οποία αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία, όπως έχει κάνει με τις επιστολές που έχει στείλει στον ΟΗΕ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Όποιοι προδίκαζαν ότι λύσαμε δια μαγείας τα προβλήματα με την Τουρκία, ουσιαστικά δεν είχαν στην ανάλυσή τους το βάθος αυτών που σας περιγράφω» πρόσθεσε.

«Εφόσον και οι δύο χώρες βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο θα ήταν εξαιρετικά αφελές να λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πίσω από κλειστές πόρτες που ενδεχομένως θα βάλουν στο τραπέζι ενδεχομένως θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική μας κυριαρχία» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Εμείς διεκδικούμε την ψήφο αυτοδυναμίας γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από την αυτοδυναμία μπορεί και η χώρα να κυβερνηθεί καλύτερα και δημιουργούνται προϋποθέσεις για ισχυρή παρουσία της χώρας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον που κρύβει δύσκολες εξελίξεις μπροστά μας. Και δεν το λέω προσπαθώντας να κινδυνολογήσω, αλλά υπάρχει αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις Αμερικής και Κίνας, υπάρχει το πρόβλημα της Ευρώπης και πώς θα αντιμετωπίσει την ρωσική εισβολή» περιέγραψε.

«Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού πώς θα δώσει την αυτοδυναμία και υπό ποιες προϋποθέσεις. Ελπίζουμε ότι αυτές οι προϋποθέσεις θα είναι αρκετά ισχυρές ώστε να μην δημιουργούν στη χώρα μας οποιοδήποτε πρόβλημα ακυβερνησίας. Τη στιγμή της κάλπης, το βράδυ των εκλογών και αφού έχει μιλήσει ο ελληνικός λαός, εκεί θα ληφθούν και οι αποφάσεις για το μέλλον και τη διακυβέρνηση του τόπου» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ