Το βραχιόλι της φωτιάς: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα – Όσα πρέπει να ξέρετε για την σειρά λίγο πριν από την πρεμιέρα

Λίγο από την πρεμιέρα της νέας συγκλονιστικής σειράς της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς», στο ΕRΤFLIX, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα. Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00 και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα, «Το βραχιόλι της φωτιάς» θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 -με διπλό επεισόδιο την πρώτη εβδομάδα.

Το Βραχιόλι της Φωτιάς: Το νέο συγκλονιστικό τρέιλερ της σειράς της ΕΡΤ

Στη νέα σειρά της ΕΡΤ πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, ενώ την πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

ΕΡΤ: Πότε θα βγουν στον αέρα οι σειρές «Το βραχιόλι της φωτιάς» και «Η πτώση»

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σειρά εποχής, που καταγράφει το δραματικό οδοιπορικό μιας οικογένειας στις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές.

Όσα θέλετε να μάθετε για «Το βραχιόλι της φωτιάς»

  • Πρόκειται για μια σειρά με ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθώς τα οχτώ επεισόδια, μέσα από τα οποία εξελίσσεται η υπόθεση, διατρέχουν τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες (1917-1962).
  • Τα γυρίσματα διήρκεσαν 53 ημέρες και περιλάμβαναν πολλές μετακινήσεις.
  • Προηγήθηκε ρεπεράζ σε περισσότερους από 300 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε διάφορες περιοχές, καθώς έπρεπε να επιλεγούν σπίτια διαφορετικών εποχών και κατηγοριών (από αγροτόσπιτα έως νεοκλασικά και αρχοντικά, εκκλησίες, καταστήματα, σιδηροδρομικοί σταθμοί, ξενοδοχεία, στρατόπεδα, εργοστάσια κ.ά.), καθώς επίσης πολλοί και διαφορετικοί εξωτερικοί χώροι.
  • Μεγάλες παρεμβάσεις έγιναν και στη βασική οικία της σειράς (535 τ.μ.,) την οποία η παραγωγή ανακατασκεύασε εσωτερικά με σκηνογραφικές παρεμβάσεις και επίπλωσε εξ ολοκλήρου με έπιπλα εποχής.
  • Για τις ανάγκες της σειράς χρειάστηκαν πολλά και διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Από χειράμαξες, σούστες και κάρα έως και οχήματα της δεκαετίας του ’30, του ’60 αλλά και φορτηγό του ’40, όπως και αυθεντική μοτοσικλέτα της γερμανικής κατοχής.
  • Σε ό,τι αφορά τα κουστούμια: Ξεπέρασαν τα 1.400 ενδύματα. Για τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν ρόλους Γερμανών στρατιωτών χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές γερμανικές στολές, ενώ για τις σκηνές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ράφτηκαν 60 στολές, στις οποίες έγινε ειδική πατίνα παλαίωσης.
  • Εκτός από τους βασικούς πρωταγωνιστές, συμμετείχαν περισσότεροι από 400 βοηθητικοί ηθοποιοί.

Το βραχιόλι της φωτιάς Το βραχιόλι της Φωτιάς

Δείτε όλα τα επεισόδια από 25 έως 31-1-2023 στο ertflix

Η νέα δραματική σειρά εποχής της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο, κάνει πρεμιέρα στο ΕRΤFLIX την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. Και τα οχτώ (8) επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα  στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου. 

«Το βραχιόλι της φωτιάς». Μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν πιο ζωντανοί από ποτέ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν), Χρήστος Λούλης (Ιωσήφ), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έστερ), Σπύρος Σταμούλης (Κωνσταντίνος), Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν), Μιχάλης Ταμπακάκης (Ηλίας), Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ-νεότερος), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ), Γιώργος Ζιάκας (Θανάσης), Νικολέτα Χαρατζόγλου (Σαρίνα), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Γκαλ Ρομπίσα (Νταβίντ), Παναγιώτης Ξυνός (Ιωσήφ σε παιδική ηλικία) κ.ά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ