Το τέλος στις καθημερινές σειρές και ο δεύτερος κύκλος της «Μάγισσας»

Συνταγή ΑΝΤ1, με σειρές λίγων επεισοδίων την εβδομάδα, σκοπεύουν να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κανάλια. Οι συζητήσεις για τη δεύτερη σεζόν της σειράς εποχής και η επόμενη ημέρα στον Alpha μετά τον «Σασμό».

Σε κατάργηση του μοντέλου που θέλει σειρές πολλών επεισοδίων να μεταδίδονται καθημερινά στη ζώνη των 21:00 οδηγούνται την προσεχή σεζόν τα κανάλια, προετοιμάζοντας μια νέα τομή στον τηλεοπτικό χάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, στα επιτελεία των σταθμών συζητείται ως επικρατέστερη για την προσεχή σεζόν μια νέα διάρθρωση των σειρών που δεν θα καλύπτουν ένα slot όλη την εβδομάδα, αλλά θα περιορίζονται μάξιμουμ σε δύο με τρία επεισόδια, κάτι που ήδη εφαρμόζεται στον ΑΝΤ1. Τον δρόμο αυτόν αναμένεται να ακολουθήσει ο Alpha, που μετά από τρία χρόνια καθημερινής μετάδοσης της σειράς «Σασμός» αναζητεί την επόμενη ημέρα και αλλάζει τη δομή της prime time.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Alpha δεν θα αντικαταστήσει τον «Σασμό» με άλλη καθημερινή σειρά, αλλά οδεύει σε νέο μοντέλο με περισσότερες σειρές στα πρότυπα του «Γιατρού»(16 επεισόδια), αλλά και σε σίριαλ με μόνιμη θέση στην prime time, αλλά μόνο για δύο με τρεις ημέρες την εβδομάδα. Στο τραπέζι έχουν ήδη πέσει προτάσεις για την προσεχή σεζόν, μεταξύ των οποίων και το μυθιστόρημα «Εξομολόγηση» του Σπύρου Πετρουλάκη, το κανάλι ωστόσο δεν έχει ανάψει προς το παρόν το «πράσινο φως». Ο ΑΝΤ1, από την πλευρά του, ήδη εφαρμόζει το μοντέλο πολλαπλών σειρών χωρίς ένα και μόνο σίριαλ ανά slot, προσφέροντας ένα ποικίλο μείγμα σειρών, κάτι που θα συνεχίσει και του χρόνου. Το παράδειγμα της «Μάγισσας», που κατάφερε να μπει «σφήνα» ανάμεσα στον «Σασμό» και στη «Γη της ελιάς», αποτελεί οδηγό για το μέλλον, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος κύκλος της δημοφιλούς σειράς. Το κανάλι φαίνεται θετικό σε αυτήν την προοπτική, διερευνώντας αρχικά τις διαθέσεις του συγγραφικού διδύμου Μελίνας Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη.

Οι ταλαντούχοι σεναριογράφοι έχουν ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι η «Μάγισσα» είναι μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνουν τη συγγραφή του μεγάλου φινάλε. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να συνεχιστεί η σειρά εποχής για μία ακόμη χρονιά; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος κύκλος της «Μάγισσας» δεν θα αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, αλλά ένα prequel, δηλαδή θα αφορά τα γεγονότα πριν από την έναρξη της πρώτης σεζόν. Οι πρώτες συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, με στόχο, έως το τέλος του χρόνου, να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Σε ανάλογο μήκος κύματος -αν και από διαφορετική αφετηρία- κινείται και ο ΣΚΑΪ. Κάποιοι έσπευσαν να συμπεράνουν ότι λόγω της χαμηλής επίδοσης των «Πανθέων» το κανάλι του Φαλήρου θα αποχωρήσει και πάλι από τη μυθοπλασία, επιστρέφοντας φουλ στα ριάλιτι. Ωστόσο, οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ δεν σκοπεύουν να αποκηρύξουν τη μυθοπλασία συλλήβδην.

Οι σειρές παραμένουν πάνω στο τραπέζι του σταθμού, που θα εξετάσει νέες προτάσεις για την προσεχή σεζόν. Αυτό που δεν σκοπεύει να επαναλάβει ο ΣΚΑΪ είναι να επενδύσει σε μια σειρά με καθημερινή συχνότητα μετάδοσης και μεγάλο αριθμό επεισοδίων. Σταθερό στη συνταγή των καθημερινών σειρών φέρεται για την ώρα να παραμένει μόνο το Mega, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ανανεώσει τη «Γη της ελιάς» για τέταρτη χρονιά, με τα επεισόδια να φτάνουν ακόμα και τα έξι την εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ