Το συγκλονιστικό μήνυμα στη νοηματική για την έμφυλη βία – «Πρέπει και η φωνή αυτής της κοπέλας να ακουστεί»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στα social media του Alpha με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Ρομπόλη, με φόντο την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

Άγιοι Ανάργυροι: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δολοφόνος της Κυριακής μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Η διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στέλνει το δικό της  μήνυμα στα άτομα με προβλήματα ακοής, που ενδεχομένως να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.

Το βίντεο της απευθύνεται, σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα έμφυλες βίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, και στην ύστατη προσπάθειά τους να απεμπλακούν από αυτόν τον Γολγοθά απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα ανά την Ελλάδα για να σωθούν από τους κακοποιητές τους.

Άγιοι Ανάργυροι: Ο γυναικοκτόνος φέρεται να είχε πρόσβαση και στα social media της Κυριακής – Οι ισχυρισμοί του για το μαχαίρι που δεν έπεισαν την ανακρίτρια

«Γλυκάκια μου, σκυθρωπή και σκεπτική και προβληματισμένη με όλες αυτές τις ημέρες και τις διερμηνείες που έχω κάνει για την Κυριακή και για όλες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν και στο τέλος κατέληξαν» είπε αρχικά, στη συγκινητική της απεύθυνση, η διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας.

«Σκεφτείτε όμως, αν η ίδια η Κυριακή αντιμετώπισε τόσο μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας στο αστυνομικό τμήμα, μία κωφή γυναίκα που κακοποιείται και πηγαίνει στο ΑΤ, πώς θα αισθανθεί; Χωρίς διερμηνέα, χωρίς να ξέρει ο ίδιος ο αστυνομικός να επικοινωνήσει μαζί της» συνέχισε.

Άγιοι Ανάργυροι: «Γροθιά στο στομάχι» το μήνυμα του πατέρα της Κυριακής – «Τα τελευταία λεπτά της ζωής της βίωσε ειρωνεία και αδιαφορία»

«Πόση ασφάλεια μπορεί να νιώσει; Ξέρετε πόσες φορές, στην εργασία μου τόσα χρόνια, έχω αντιμετωπίσει μία δυσλειτουργία στην αστυνομία; Πόσες φορές προσπάθησα να τους πείσω ότι, ναι, μιλάω εκ μέρους μία κοπέλας που δεν έχει φωνή. Γιατί πρέπει και η φωνή αυτής της κοπέλας να ακουστεί» κατέληξε στο μήνυμά της για τα κωφά θύματα έμφυλης βίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ