Θοδωρής Αθερίδης: Ο λόγος που απέφευγε τον Νίκο Σεργιανόπουλο – ” Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί”

O Θοδωρής Αθερίδης παραχώρησε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη” και στον Άρη Καβατζίκη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις γυναίκες της ζωής του, την σχέση του με το αλκοόλ, αλλά και για την στενή φιλία που τον συνέδεε με τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

“Ο λόγος που δεν πήρα ναρκωτικά στην ζωή μου ήταν ο φόβος μου για αυτά. Δεν είχα αυτοκαταστροφικές τάσεις. Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν. Δεν έβαζα τον εαυτό μου σε κίνδυνο, παρά μόνο σε φασαρίες. Δεν έπαιρνα ούτε καν τα αντιβιοτικά που μπορεί να μου έγραφε ο γιατρός, θα ‘έπαιρνα εγώ μια σκόνη που μου φέρνει ένας πεταμένος; Το αλκοόλ ήταν κάτι νόμιμο και κοινωνικά αποδεκτό. Όταν αυτό με έναν μαλακό και ωραίο τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις”, εξομολογήθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Ο ηθοποιός είχε στενή σχέση και φιλιά με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ο οποίος δολοφονήθηκε με 21 μαχαιριές το 2008 στο Παγκράτι.

Μιλώντας για το πώς έμαθε για τον θάνατό του, ο Θοδωρής Αθερίδης επισήμανε ότι η εν λόγω είδηση ήταν ένα μεγάλο σοκ για εκείνον: “Ήταν ένα σοκ καταρχάς όταν έμαθα ότι πέθανε. Κοιμόμουν και με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε και μου λέει ‘σφάξανε τον Νίκο’”.

“Γνωριστήκαμε το 1989 στον ίδιο θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί, μέχρι που αποτραβήχτηκα εγώ το 2000, γιατί μου εξηγήσαν ότι θα πέσω εγώ ξανά στο αλκοόλ, αντί να βγάλω τον Νίκο από εκεί. Ο Νίκος έπινε πάρα πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχατα. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τον έχει αντιπαθήσει. Είχε μια γοητεία. Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, ενώ σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα σπάσει. Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα με γκολ από τα αποδυτήρια και ότι το ματς δεν γυρίζει. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν λέω για την ήττα από τα αποδυτήρια”, ανέφερε ο αγαπητός ηθοποιός.

Όσον αφορά στις γυναίκες της ζωής του και τη σχέση που έχει μεταξύ τους υπογράμμισε: “Δεν έκανα κάτι που να κόπιασα. Κοπιάζω όμως γενικά, όχι για αυτό το θέμα. Δεν μου αρέσει όταν αγαπάω δύο ανθρώπους να μην γουστάρονται μεταξύ τους. Κοπιάζω στο να αμβλύνω θέσεις, να είμαι διαμεσολαβητής. Στις σχέσεις μου υπήρχε πολιτισμός. Ο καθένας μας παραγκώνισε τον εαυτό του σε πολλά πράγματα γιατί καταλάβαινε. Καταλαβαίνεις ότι το δικό σου ‘θέλω’ έχει ένα όριο με το ‘θέλω’ του άλλου”, διευκρίνισε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ