Θανάσης Χειμωνάς: «Έχασα μια γκόμενα αλλά η Ελλάδα κέρδισε έναν συγγραφέα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο συγγραφέας, Θανάσης Χειμωνάς, δίνοντας μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Για το ξεκίνημά του ανέφερε: «Το πρώτο μου διήγημα “Το άλλοθι” το έγραψα μετά από μια ερωτική απογοήτευση με την προϋπόθεση να μείνει στο συρτάρι. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ότι είναι πολύ ωραίο αλλά εγώ δεν το πίστευα. Θεωρούσα ότι το έλεγαν να μου ανεβάσουν το ηθικό. Έπαιξε ρόλο το όνομα του πατέρα μου, παρόλο που έχω γράψει πολύ καλά πράγματα. Απλά δεν ξέρω αν τα διηγήματά μου θα έμπαιναν στα “Νέα”».

Και συνέχισε: «Την εποχή που έγραψα το πρώτο μου διήγημα ήταν η χειρότερη εποχή της ζωής μου. Έχασα μια γκόμενα αλλά η Ελλάδα κέρδισε έναν συγγραφέα. Υπήρξε μια ώθηση και μετά προχώρησε. Τα βιβλία εκείνης της εποχής είναι τελείως διαφορετικά με τώρα».

Σχετικά με το εάν δέχεται φλερτ στα social media είπε: «Δέχομαι ερωτικά μηνύματα αλλά όχι όσα θα ήθελα. Έχω στείλει και εγώ μηνύματα αλλά με πολλή προσοχή γιατί τώρα μπορεί να βρεθείς στη φυλακή. Ο κλασσικός τρόπος για να πιάσεις κουβέντα, είναι να δεις εάν έχει γράψει κάτι ωραίο η άλλη και να της το σχολιάσεις».

«Η ιστορία με τον Γιάννη Πάριο που δικαιώθηκα στο δικαστήριο, έχει μείνει στην ιστορία του Facebook. Αν έμεινε κάτι από τότε είναι οι ατάκες σε εκείνο το ποστ. Απλά θεωρώ τότε έπαιξε ρόλο που ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και ήθελαν να ρίξουν το κόμμα. Με χαρακτήρισαν σεξιστή επειδή υποστήριξα τη Βίκυ Σταμάτη και είπα ότι είναι στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα του Τσοχαντζόπουλου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ