Στο ΣτΕ ο τελευταίος λόγος για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 2 Μαρτίου, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα κριθεί η τύχη της δεύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή του διαγωνισμού, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου, ακολουθεί η κύρια εκδίκαση των δύο υποθέσεων στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Οι προσφυγές της ΕΙΤΗΣΕΕ, του Alpha, του ΣΚΑΪ, του Star και του ΑΝΤ1 TV εναντίον των αποφάσεων των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών και του ΕΣΡ θα κριθούν από την Ολομέλεια. Η πρώτη αφορά τον αριθμό των αδειών. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν πως οι επτά άδειες ήταν λίγες. Η δεύτερη το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, με το επιχείρημα πως ήταν ιδιαιτέρως υψηλό για το διάστημα των δέκα ετών που θα διαρκούν οι άδειες.

Στην εκδίκαση για πρώτη φορά θα παραστούν και δικηγόροι του ΕΣΡ αλλά και ο νομικός σύμβουλος του κράτους. Με την προηγούμενη σύνθεση στο ΕΣΡ, η εκπροσώπησή του είχε ανατεθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τώρα όμως η Αρχή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί κι εκείνη τις αποφάσεις της επί της διαδικασίας αδειοδότησης. Εκτιμάται πως ως τον Μάρτιο θα έχουν αποδοθεί οι τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή: typologies.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.