Σασμός: Άφωνος ο “καφετζής” της σειράς – Τα λόγια που του είπε οδηγός φορτηγού

Συνέντευξη στο περιοδικό “7 Μέρες TV” έδωσε ο Στάθης Μαντζώρος. Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά “Σασμός” του Alpha αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα λόγια που ακούει από τους τηλεθεατές.

Τι σας λένε για τον ήρωα που υποδύεστε στον Σασμό, τον Παντελή; Πραγματικά πρέπει να είναι ο πιο αγαπημένος καφετζής στην Ελλάδα…

Χθες περπατούσα στο δρόμο και σταμάτησε δίπλα μου ένας οδηγός φορτηγού. Μου λέει: «Φιλαράκι, θα ήθελα να σε είχα κολλητό μου και παρεάκι μου. Να περνούσα κάθε μέρα για ένα μισάωρο μετά τη δουλειά από τον καφενέ σου, να με πειράζεις, να έπαιρνε νοστιμιά η καθημερινότητα. Είσαι μεγάλο πειραχτήρι!» Τα έχασα αλλά και χάρηκα πολύ με τα λόγια του και του είπα ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ο ‘Παντελής’, απ’ ότι μου λέει ο κόσμος και τα μηνύματα που παίρνω, είναι ένας άνθρωπος που αρέσει πολύ γιατί είναι δίκαιος. Αυτό που έχει να πει θα το πει και δεν θα φοβηθεί κανέναν, ούτε την Καλλιόπη, ούτε τον Μαθιό, ούτε τον παπά τον ίδιο. Είναι ένας ορεσίβιος κάτοικος ενός χωριού, ένας άντρας παλαιάς κοπής με αρχές. Κι αυτό έχει λείψει σήμερα: οι άνθρωποι με σαφείς αναφορές κι αξίες.

Ο Παντελής τιμά τη γυναίκα του, αγαπά με το δικό του τρόπο τα παιδιά του, είναι φωνακλάς αλλά έχει μαεστρία να διορθώνει τα λάθη του και να γεφυρώνει τις διαφορές του με την Θεοδώρα και τον Μανόλη, είναι κι άξιος και δουλευταράς. Το ότι του αρέσει να μαθαίνει νέα έχει μια «χαριτωμενιά» γιατί σε ένα χωριό πάνω στα βουνά, αν δεν υπήρχε και το κουτσομπολιό, όλα θα ήταν βαρετά κι ο χρόνος δεν θα περνούσε! Για αυτό κι ο Παντελής είναι της κοινωνικοποίησης. Μου λέει ένας κύριος στο δρόμο «έχεις γίνει άνθρωπος του σπιτιού μας». Το σκέφτηκα αυτό και συνειδητοποίησα ότι οι τηλεθεατές έχουν δει 171 επεισόδια από το Σασμό, οπότε όλοι αυτοί οι ήρωες είναι πλέον γνωστοί τους. Ξέρουν το αποτύπωμα του καθενός μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ