Σάλος στις ΗΠΑ: Παρουσιάστρια συνέκρινε τον συμπαρουσιαστή της με γορίλα

Θύελλα ξεσήκωσε η παρουσιάστρια του καναλιού KOCO 5 της Οκλαχόμα, Άλεξ Χιούσντεν η οποία ενώ παρουσίαζε ρεπορτάζ για έναν γορίλα στον ζωολογικό κήπο της Οκλαχόμα, απευθυνόμενη στον Αφροαμερικανό συμπαρουσιαστή της Τζέισον Χάκετ, είπε “κάπως σου μοιάζει”.

Έπειτα από μία μικρή παύση ο Χάκετ απάντησε “κάπως ναι, πράγματι”.

Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσιάστρια κατηγορήθηκε για ρατσισμό όπως και το κανάλι που δεν προχώρησε στην άμεση απόλυσή της για το ανάρμοστο σχόλιό της να συγκρίνει έναν γορίλα με τον Αφροαμερικανό συμπαρουσιαστή της.

Η Χιούσντεν την επόμενη ημέρα με δάκρυα στα μάτια απολογήθηκε και ζήτησε ταπεινά συγγνώμη για το σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις, οργή αλλά και πόνο σε ανθρώπους. “Είπα κάτι που ήταν απερίσκεπτο, ήταν ανάρμοστο, και πλήγωσα ανθρώπους. Θέλω να ξέρετε ότι αντιλαμβάνομαι πόσο σας έχω πληγώσει και πόσο πλήγωσα και τον Τζέισον. Θέλω όλοι να ξέρετε ότι απολογούμαι από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό που είπα. Ξέρω ότι έκανα λάθος και λυπάμαι”.

Ο Χάκετ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της και τόνισε ότι η Χιούσντεν είναι μία από τους καλύτερους φίλους του αλλά επεσήμανε ότι “αυτό που είπε χθες ήταν λάθος. Με πόνεσε και πόνεσε και αρκετούς από εσάς στην κοινωνία.Θέλω να είναι ένα μάθημα για όλους και αυτό το μάθημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα λόγια έχουν σημασία. Αυτή η χώρα γίνεται όλο και πιο ποικιλόμορφη και δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει να αντιληφθούμε τα στερεότυπα. Πρέπει να καταλάβουμε το υπόβαθρο όλων μας και τα λόγια που πληγώνουν, τα λόγια που κόβουν βαθιά. Και πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτά τα λόγια με αγάπη και ασφάλεια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ