Netflix: Με νέες σειρές προσπαθεί να αυξήσει τους νέους συνδρομητές – Πτώση στις μετοχές

Το Netflix υπήρξε μια όαση για αρκετούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ειδικότερα των lockdown. Όμως, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε αύξηση των συνδρομητών της. Συγκεκριμένα, η επιβράδυνση της παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών στη διάρκεια της πανδημίας έπληξε και την αύξηση των συνδρομητών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, στέλνοντας χθες, Τρίτη, τις μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας υπηρεσιών streaming στον κόσμο, σε ένα επίπεδο μείωσης της τιμής τους κατά 11%.

Περίπου 3,98 εκατομμύρια συνδρομητές έκαναν εγγραφή στο Netflix από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 6,25 εκατομμύρια νέους συνδρομητές (Refinitiv).

Η Netflix εκτιμά ότι θα προσθέσει περίπου ένα εκατομμύριο νέους συνδρομητές για τις υπηρεσίες της κατά το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου. Από την πλευρά τους, οι αναλυτές, εκτιμούσαν έναν αριθμό περίπου 4,8 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών. Η τιμή των μετοχών της Netflix μειώθηκε κατά 11% στα 489,28 δολάρια, μειώνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τιμή των μετοχών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 27% τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι μίας αύξησης κατά 63% στο σύνθετο τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Εκτιμάται ότι η αύξηση των συνδρομητών της θα επιταχυνθεί κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο, καθώς θα παρουσιάσει νέα επεισόδια των σειρών της («You» «Money Heist» και «The Witcher»), αλλά και την ταινία δράσης «Red Notice» μεταξύ άλλων τίτλων.

Πριν από ένα χρόνο, η Netflix είχε προσθέσει έναν αριθμό ρεκόρ 15,8 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών, καθώς η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Η δυναμική αυτή επηρεάζει επίσης το περιεχόμενο του προγράμματος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021. Έτσι πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πιο αργή αύξηση των συνδρομητών», ανέφερε η εταιρία στην επιστολή της για το οικονομικό τρίμηνο, απευθυνόμενη στους μετόχους της.

Πηγή: Insider, ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ