Netflix: Αντιδράσεις για τη σκηνή του The Crown με την πριγκίπισσα Νταϊάνα – «Δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό»

Η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward, η οποία γνώριζε την αείμνηστη πριγκίπισσα, είπε: «Η Νταϊάνα δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο». Το δράμα του Netflix, The Crown θα διακινδυνεύσει να εξοργίσει τη βασιλική οικογένεια όταν δείχνει την πριγκίπισσα Νταϊάνα να περιγράφει τον γάμο της με τον Κάρολο σαν να πατάει σε… νάρκη ξηράς.

Στην έκτη και τελευταία σεζόν της σειράς, η Νταϊάνα – γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο βοηθώντας θύματα ναρκών ξηράς – εμφανίζεται σε ένα γιοτ με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Η Νταϊάνα επισκέφτηκε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη τον Αύγουστο του 1997 για να δει δραστηριότητες εκκαθάρισης και να συναντήσει θύματα ναρκών ξηράς – λίγες εβδομάδες πριν από το θάνατό της.

Του λέει ότι οι συσκευές έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, ενώ οι επιζώντες συχνά απορρίπτονται από τις κοινότητές τους λόγω των τραυματισμών τους.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία υποδύεται η Elizabeth Debicki, λέει στη σκηνή στον Dodi (Khalid Abdalla): «Ένας άντρας που ονομάζεται Ken Rutherford τράβηξε την προσοχή μου σε αυτό. Ξεκίνησε το Δίκτυο Επιζώντων Ναρκών ξηράς. Αφού το τζιπ του χτύπησε σε νάρκη στη Σομαλία, έχασε και τα δύο του πόδια. Μου είπε ότι κάθε επιζών έχει μια ημερομηνία της ημέρας που πάτησε στη νάρκη. Στη  συνέχεια μου αποκάλυψε «Η δική μου ήταν 16 Δεκεμβρίου 1963». Τότε εγώ απάντησα «Η δική μου ήταν στις 29 Ιουλίου 1981 — η ημέρα του γάμου μου».

Αλλά η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward, η οποία γνώριζε την αείμνηστη πριγκίπισσα, είπε: «Η Νταϊάνα δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είναι μια ατυχής σύγκριση. Νομίζω ότι και μόνο το γεγονός ότι το The Crown απεικονίζει τη ζωή της Νταϊάνα και εκμεταλλεύεται τη μνήμη της. Ώστε να μπορούν να βάλουν στο στόμα της ό,τι θέλουν – όσο δυσάρεστο κι αν το βρουν οι άνθρωποι».

Σχετικά με το έργο της Νταϊάνα να ευαισθητοποιήσει τις νάρκες ξηράς, η Ίνγκριντ είπε: «Ήταν πολύ σημαντικό – ήταν το μεγάλο της έργο και ήταν επίσης μεγάλη επιτυχία. Είναι κάτι για το οποίο θα τη θυμούνται πάντα».

Η Συνθήκη της Οτάβα – για την απαγόρευση των ναρκών ξηράς υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997 – τρεις μήνες μετά τον θάνατό της.

Πηγή: FOXreport.gr

Το μυστήριο με τον σκελετό Atacama – Άνθρωπος ή εξωγήινος; – Ο κυνηγός UFO που έχει μελετήσει την μούμια απαντά

Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε την διαφορετική πασχαλίτσα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ