Netflix: Αυτό είναι το τρέιλερ για το «Scoop» – Όλα όσα γνωρίζουμε για την ταινία που παρουσιάζει την πολύκροτη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου

Μπορεί το “The Crown” να ολοκληρώθηκε όμως το Netflix έχει ακόμα ένα βασιλικό δράμα στα συρτάρια του. Το πλήρες τρέιλερ για το «Scoop» κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, και έχει θέμα την πολύκροτη συνέντευξη του Πρίγκιπα Άντριου στην Emily Maitlis.  Η ταινία του Philipp Martin, Scoop («Το Λαβράκι της δεκαετίας»), θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 5 Απριλίου 2024.

Στο trailer, ο Rufus Sewell ενσαρκώνει τον διαβόητο Δούκα του Γιορκ κατά τη συνάντησή του με τη δημοσιογράφο του BBC, την οποία υποδύεται η Gillian Anderson. Ωστόσο, μια ξεχωριστή στιγμή στο trailer έρχεται από την Billie Piper, που υποδύεται τη Sam McAlister, την παραγωγό του Newsnight που κατάφερε να εξασφαλίσει τη συνέντευξη η οποία έγινε το 2019. Προσπαθώντας να πείσει τον πρίγκιπα να μιλήσει στο BBC για τη φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, η Sam ρωτάει: «Με σεβασμό, ξέρετε πώς σας βλέπει ο κόσμος»

Καθώς το τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ την κοιτάζει με απορία, ψελλίζει: «Πες το πιο ξεκάθαρα», με τη Sam να ξεφυσάει και να λέει: «Randy Andy» (ένας βρετανικός όρος με αρνητική χροιά που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τον Πρίγκιπα Άντριου, υπονοώντας έντονη σεξουαλική επιθυμία και ασύδοτη συμπεριφορά). Μετά από μια εξαιρετικά άβολη σιωπή, ο πρίγκιπας απαντά σαρκαστικά: «Με σεβασμό;»


Το trailer ξεκινά με τη Sam να ανακοινώνει: «Μια ώρα τηλεόρασης μπορεί να αλλάξει τα πάντα», πριν περάσει σε πλάνα με την Emily να παρουσιάζει τις ειδήσεις και τους τίτλους για τη φιλία του Πρίγκιπα Άντριου με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Με το BBC να βρίσκεται υπό πίεση να εξασφαλίσει συνέντευξη με το μέλος της βασιλικής οικογένειας, η η Sam φαίνεται να χρησιμοποιεί τη γοητεία της στην ιδιαιτέρα του Πρίγκιπα Άντριου, Amanda Thirsk, που την υποδύεται η Keeley Hawes.

Ενώ η Amanda προειδοποιεί ότι υπάρχει «κόκκινη γραμμή» όσον αφορά την εξασφάλιση της συνέντευξης, η σκηνή κόβεται τη στιγμή που η Emily είναι στριμωγμένη στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου καθοδόν προς τη συνάντηση με τον πρίγκιπα, καθώς λέει ειρωνικά: «Ποτέ δεν με έχουν περάσει κρυφά σε παλάτι μέχρι τώρα».

Στη συνέχεια, η ομάδα του BBC έχει την πρώτη της συνάντηση με τον πρίγκιπα και ακολουθεί εκείνη την άβολη στιχομυθία μεταξύ της Sam και του Andrew πριν τον πιέσει ακόμη περισσότερο, λέγοντας: «Δεν μπορείς να μείνεις σιωπηλός».

Η πίεση μεταφέρεται πλέον στη Sam και την Emily ώστε να διασφαλίσουν ότι όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με την Esme Wren, τη συντάκτρια του Newsnight (που την υποδύεται η Romola Garai) να προειδοποιεί: «Μην κάνετε λάθος, αν δεν πετύχουμε το σωστό ύφος, η ιστορία δεν θα είναι για αυτόν. Θα είναι για εμάς».

Στη συνέχεια, η σκηνή κόβεται στην Emily να κάθεται με τον πρίγκιπα σε ένα σκηνικό που η ίδια παρομοιάζει με «γουέστερν», ενώ εκείνος απομακρύνεται λέγοντας: «Νόμιζα ότι όλα πήγαν πολύ καλά».
Το trailer τελειώνει με τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης να επικεντρώνονται στη συνέντευξη-βόμβα και τον πρίγκιπα να βρίσκεται υπό πίεση καθώς τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό του.

Δείτε το τρέιλερ για το Scoop του Netflix

Το βιβλίο πίσω από την ταινία Scoop

Βασισμένη στο βιβλίο “Scoops” της Sam McAlister, η ταινία αποτυπώνει το παρασκήνιο πίσω από την οργάνωση της συνέντευξης καθώς και την ένταση μεταξύ των συντελεστών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Στην περίφημη συνέντευξη, η Emily συζήτησε τους ισχυρισμούς της Virginia Giuffre ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον Άντριου τρεις φορές όταν ήταν 17 ετών υπό τις διαταγές του Έπσταιν. Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς σε όλη τη συνέντευξη.

Η συγκεκριμένη συζήτηση όμως πήρε διαστάσεις και θεωρείται ότι έφερε τη βασιλική οικογένεια σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Άντριου ανέφερε μια σειρά από επιχειρήματα, επιμένοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα μπορούσε να είναι με τη Virginia την περίοδο της φερόμενης συνάντησης επειδή έτρωγε σε ένα Pizza Express στο Woking και επειδή ένα θέμα υγείας δεν του επέτρεπε να ιδρώσει. Ωστόσο δεν έπεισε.

Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε ως «καταστροφή» και στις 20 Νοεμβρίου 2019, μια ανακοίνωση από το Buckingham Palace ανέφερε ότι ο Πρίγκιπας Άντριου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τα δημόσια καθήκοντα «για το ορατό μέλλον». Τον Μάιο του 2020, ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας αποσύρεται μόνιμα από τους δημόσιους ρόλους του.

Τον Ιανουάριο του 2022, στη Virginia δόθηκε το ελεύθερο να μηνύσει τον Άντριου σε πολιτικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Παρά την υπόσχεση που είχε δώσει να καταρρίψει τις κατηγορίες και τους επίμονους ισχυρισμούς για την αθωότητά του, ο πρίγκιπας συμφώνησε να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για να διευθετηθεί η υπόθεση προτού φτάσει στους ενόρκους στο δικαστήριο.Το Netflix περιγράφει την παραγωγή ως εξής: «Παρουσιάζει εκ των έσω την ιστορία των γυναικών που κατάφεραν να σπάσουν το κατεστημένο του Buckingham Palace για να εξασφαλίσουν το αποκλειστικό θέμα της δεκαετίας που οδήγησε στην καταστροφική αποκαθήλωση του «αγαπημένου γιου» της Βασίλισσας. Από την πλοήγηση στις απαγορεύσεις του Παλατιού, μέχρι τη διείσδυση στον στενό κύκλο του Πρίγκιπα Άντριου, τις διαπραγματεύσεις υψηλού κινδύνου και την ένταση της πρόβας – μέχρι την ίδια τη συνέντευξη που έκοψε την ανάσα».

«Το “SCOOP” είναι μια μοναδική ματιά στα άδυτα των βαθύτερων λειτουργιών του Παλατιού και του BBC, δύο πυλώνων του βρετανικού κατεστημένου. Η ταινία εστιάζει στις δημοσιογράφους που με την επιμονή και το θάρρος τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα πιο ισχυρά εμπόδια και να εισέλθουν στον εσωτερικό κύκλο και τα σχέδια ενός άνδρα που είχε τα πάντα να χάσει».

Η κόντρα που απουσιάζει από την ταινία

Ωστόσο, αυτό που δεν δείχνει η ταινία είναι η φημολογούμενη  κόντρα μεταξύ της Emily και της παραγωγού Sam.

Η Sam λέγεται ότι έβγαζε περίπου το ένα δέκατο του ετήσιου μισθού της Emily που άγγιζε τις 325.000 λίρες, και ενώ η Emily χρησιμοποιούσε ταξί για τις επαγγελματικές της μετακινήσεις, η Sam πήγαινε με
λεωφορείο από τα κεντρικά γραφεία του BBC στο Λονδίνο μέχρι το Buckingham Palace για τις συναντήσεις της με την πρώην γραμματέα του Πρίγκιπα Άντριου .

Η ενόχληση της Sam έγινε πιο έντονη όταν η Emily έδωσε μια συνέντευξη στο Radio Times το 2020, εξηγώντας πώς προέκυψε το θέμα, χωρίς να αναφέρει ούτε μία φορά τη McAlister.

Στο άρθρο – με τίτλο «Πώς τα καταφέραμε, η Emily Maitlis και η Esme Wren του Newsnight για τη συνέντευξη του Πρίγκιπα Άντριου που συγκλόνισε τον κόσμο», η Wren, που σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του Channel 4 News, είπε: «Παραδώσαμε μία εξαιρετική δημοσιογραφική δουλειά».

Ένας πρώην συνάδελφος τους είχε πει: «Ενώ εκείνοι που εργάζονται στα παρασκήνια δεν παίρνουν πάντα τα εύσημα, το να βγει η Emily και να μην αναφέρει τη Sam σε μια τόσο σημαντική συνέντευξη φαίνεται αρκετά άδικο και λάθος. Η Emily έπαιρνε ένα πολύ υψηλό μισθό και η Sam δούλευε σκληρά στα παρασκήνια με περίπου 30.000 λίρες το χρόνο. Χωρίς τη Sam δεν θα υπήρχε συνέντευξη με τον Πρίγκιπα Άντριου. Είναι τόσο απλό»

Όσο για το πώς ένιωσε που δεν την ανέφεραν μια πηγή είπε: «Η Sam προσπάθησε να το πάρει χαλαρά. Φαινόταν παράξενο που δύο γυναίκες δεν ανέφεραν μια άλλη, πολύ πιο νέα, σε μια συνέντευξη όπου μιλούσαν για το πώς προέκυψε η συνέντευξη αυτή».

Αλλά φίλοι της Sam λένε ότι η παράλειψη αυτή ήταν ένας λόγος που την οδήγησε στην απόφασή της να φύγει από το BBC το 2021 για να εργαστεί ως freelancer με επιτυχία.

A Very Royal Scandal: Η δεύτερη παραγωγή που βρίσκεται στα σκαριά

Η Emily, 53 ετών, αρνείται μέχρι και σήμερα να σχολιάσει τη ρήξη στη σχέση τους. Τώρα η Emily ετοιμάζει τη δική της σειρά βασισμένη στη συνέντευξη, “A Very Royal Scandal”, για τον ανταγωνιστή του Netflix, Amazon Prime.

Οι δύο κολοσσοί του streaming, έχουν δώσει μάχη για να έχουν το απόλυτο καστ που θα ταιριάζει στις ανάγκες των παραγωγών.

Το “Scoop” καυχιέται ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την Gillian Anderson από το “The Crown” ενώ στο “A Very Royal Scandal” έχει κλείσει ο Michael Sheen που θα υποδυθεί τον Πρίγκιπα Άντριου. Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Ruth Wilson θα αναλάβει τον ρόλο της Maitlis και η Joanna Scanlan, γνωστή από τη σειρά “The Thick Of It”, θα υποδυθεί την Thirsk στο “A Very Royal Scandal”.

Όσο για το σενάριο το “Scoop” περηφανεύεται για τη συμφωνία με τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Peter Moffat, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Philip Martin, ο οποίος σκηνοθέτησε επτά επεισόδια του “The Crown” το 2017.

Η Emily από την πλευρά της συνεργάζεται για τη σειρά που ετοιμάζει με τον υποψήφιο για Bafta σκηνοθέτη Julian Jarrold, ο οποίος σκηνοθέτησε το “The Crown” και εργάστηκε στη σειρά του Sky Atlantic “This England”. Ωστόσο, δίνει μάχη με τον χρόνο για να ολοκληρώσει την παραγωγή της πριν κυκλοφορήσει το “Scoop” του Netflix.

Πηγή: FOXreport.gr

Netflix: Όλα όσα έρχονται αυτή την εβδομάδα – 8 σειρές και ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Έκθεση – υπερθέαμα για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στη Μελβούρνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ