Νέα «όπλα» και ανατροπές: Οι «Ψυχοκόρες» μπαίνουν προσεχώς στην «αρένα» της prime time – Τι αλλάζει για το «Maestro»

Νέο τοπίο διαμορφώνεται στην prime time μετά την είσοδο των δύο ριάλιτι «MasterChef» και «Survivor», αλλά και την επαναφορά των σειρών μυθοπλασίας, ενώ την ίδια στιγμή τα κανάλια καταστρώνουν τις επόμενες κινήσεις τους στη σκακιέρα της βραδινής ζώνης με ακόμα δυναμικότερη επένδυση σε νέα προγράμματα.

Τα αρχικά πλάνα για οικονομία δυνάμεων, λόγω απώλειας εσόδων από το ΕΚΟΜΕ, μπαίνουν στο συρτάρι και στη θέση τους ξεδιπλώνονται σχεδιασμοί για φουλ επίθεση. Οι ισορροπίες της prime time διαταράσσονται από την είσοδο του «MasterChef», που κέρδισε τη μερίδα του λέοντος κατακτώντας την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό έναντι του «Survivor» και των σειρών. Το Star θα εντείνει την παρουσία του μαγειρικού ριάλιτι από τις αρχές Φεβρουαρίου εντάσσοντας πέντε επεισόδια την εβδομάδα (από Δευτέρα έως Παρασκευή), έναντι τεσσάρων επεισοδίων που επέλεξε την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Από την πλευρά του, ο ΑΝΤ1, που είδε τη «Μάγισσα» να επανέρχεται δυναμικά διατηρώντας τη δυναμική της απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα λάνσαρε ήδη τη σειρά «Ερωτας φυγάς» και το «Dragons’ Den», οριστικοποιεί την επόμενη κίνησή του. Η σειρά «Ψυχοκόρες», που μεταδίδεται στο ΑΝΤ1+ και προοριζόταν αρχικά για πρεμιέρα στον ελεύθερο ΑΝΤ1 την προσεχή σεζόν, θα βγει τελικά πολύ νωρίτερα στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, το κανάλι του Αμαρουσίου έλαβε οριστική απόφαση να βγάλει τις «Ψυχοκόρες» στην αρένα της prime time μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία, αλλά το πιθανότερο είναι η πρεμιέρα της σειράς στον ΑΝΤ1 να γίνει μέσα στον Απρίλιο. Ο Alpha, από την πλευρά του, επιμένει στη μυθοπλασία και σχεδιάζει την πρεμιέρα του «Σκαραβαίου» με τον Γιάννη Τσορτέκη μέσα στον Φεβρουάριο, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί η ημέρα μετάδοσης, ενώ επαναφέρει το «Just the 2 of us» στη σαββατιάτικη prime time.

Με όλο το βάρος να πέφτει στην είσοδο της σειράς «Famagusta», που έκανε χθες πρεμιέρα, το Mega αλλάζει πλάνα σε σχέση με τις άλλες σειρές του. Παρότι αρχικά προοριζόταν για πρεμιέρα τον Μάρτιο, ο «Αγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό» παίρνει αναβολή για την επόμενη σεζόν. Πληροφορίες, παράλληλα, αναφέρουν ότι στο Mega υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τον χρόνο λανσαρίσματος του δεύτερου κύκλου της σειράς «Μaestro».

Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αναμένεται να κάνει πρεμιέρα με τα πρώτα έξι επεισόδια τον Απρίλιο και τα υπόλοιπα να προβληθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο η πρεμιέρα να μετακινηθεί τη νέα σεζόν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ