Μεγάλες αλλαγές στο televoting της Eurovision

Την ώρα που το τραγούδι «Ζάρι», που ερμηνεύει η Μαρίνα Σάττι, καταγράφει ραγδαία άνοδο μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημοσιοποίησή του, η EBU προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας για τη Eurovision 2024, που μετατρέπει το televoting σε μακράς διάρκειας διεθνές… δημοψήφισμα.

Το «παράθυρο» στο οποίο θα μπορεί να ψηφίζει το κοινό από κάθε άκρη της Ευρώπης -και όχι μόνο- ανοίγει για να δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο στους απανταχού eurofans να δηλώσουν την ετυμηγορία τους. Οπως ανακοινωσε η EBU, για πρώτη φορά στα χρονικά, το televoting δεν θα ανοίξει μετά την εμφάνιση όλων των τραγουδιών, αλλά πριν από τη μετάδοση του πρώτου.

Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει η Reallife, ο χρόνος της ψηφοφορίας αρχίζει να μετρά από την εκκίνηση του μεγάλου τελικού και οι γραμμές θα παραμείνουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, γεγονός που αναμένεται να ευνοήσει όσες χώρες έχουν εκρηκτική παρουσία στη σκηνή. Επιπλέον, οι φανς από μη συμμετέχουσες χώρες (rest of the world) θα έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να ψηφίσουν, καθώς για πρώτη φορά η ψηφοφορία για τους εκτός Ευρώπης θα είναι ανοιχτή 24 ώρες πριν από τον τελικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ