MasterChef: Η δοκιμασία που… “πάγωσε” τους δύο φιναλίστ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι τελικοί συνεχίζονται στο MasterChef της Τετάρτης, με τους δύο φιναλίστ, Παναγιώτη Κουμουνδούρο και Καλλιόπη Μπεζαντέ, να καλούνται να μονομαχήσουν με σκοπό την διεκδίκηση του τίτλου, του επάθλου και των 50.000 ευρώ. 

Η πρώτη δοκιμασία της τελικής δυάδας έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συγκεκριμένα στο εστιατόριο Delta. Οι δύο σεφ που ηγούνται του εστιατορίου, υποδέχτηκαν τους τρεις κριτές και τους δύο φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού.

Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία, οι οποίοι παρουσίασαν τα πιάτα που πρέπει να αντιγράψουν πιστά ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος και η Καλλιόπη Μπεζαντ. Αυτά είναι τρία στο σύνολο, είναι απαιτητικά και έχουν άρωμα Ελλάδας. Τα περίτεχνα πιάτα τους περιλάμβαναν σαλιγκάρια, ηλίανθους και μπάμπουρες.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ήταν σαλιγκάρι της θάλασσας, το δεύτερο ήταν ένας τραγανός ηλίανθος, το οποίο περιελάμβανε μπακαλιάρο, σάλτσα από βανίλιες, ελληνικό χαβιάρι και μία δροσερή σαλάτα εποχής και το τρίτο πιάτο ήταν ένας… μπάμπουρας. Αυτό το εντυπωσιακό πιάτο ήταν μια παγωμένη μους από γιαούρτι αρωματισμένη με κερήθρα.

Οι δύο φιναλίστ είχαν στην διάθεσή τους τρεις ώρες συνολικά για να ετοιμάσουν τρία αντίγραφα από το κάθε πιάτο που τους παρουσιάστηκε, δηλαδή εννιά πιάτα.

Δείτε το βίντεο από το επεισόδιο της Τετάρτης στο MasterChef

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ