MasterChef: Αυτό είναι το πιάτο αντιγραφής της τελικής μαγειρικής δοκιμασίας

Οι δύο φιναλίστ, Καλλιόπη και Παναγιώτης κλήθηκαν στο επεισόδιο της Τετάρτης στο MasterChef, να ετοιμάσουν το ιδιαίτερο πιάτο που έφερε η πολυβραβευμένη με τρία αστέρια Michelin, Βρετανή σεφ, Clare Smyth, στον μεγάλο τελικό.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ στον τελικό, μαζί με δύο καταπληκτικούς υποψήφιους. Είναι μια τόσο συναρπαστική ημέρα και για τους δυο σας και ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο. Είναι τόσο δύσκολος ο διαγωνισμός, οπότε εγώ αν ήμουν στη θέση σας τώρα… σας παρακαλώ ευχαριστηθείτε το, γιατί δουλέψατε πολύ σκληρά για αυτό», είπε η Clare Smyth στους δυο φιναλίστ που την ευχαρίστησαν.

Το πιάτο της guest chef είναι ψητό καλκάνι με μύδια και ψητά πράσα και μια μπαλοτίνα από πράσο και πατάτα. Η σεφ αποκάλεσε το συγκεκριμένο «Πιάτο του Ωκεανού», αφού όπως είπε, προέρχεται και η ίδια από νησί.

Καλλιόπη και Παναγιώτης συμφώνησαν μαζί της ότι παρότι μοιάζει ένα απλό πιάτο, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο με πολλές παρασκευές, χαρακτηρίζοντας το πιάτο της σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα!

Λίγο πριν ξεκινήσει η δοκιμασία, οι Clare Smyth έδωσε τις οδηγίες της στους δύο φιναλίστ, που παρότι εντυπωσιασμένοι από το πιάτο, κράτησαν την ψυχραιμία τους.

Δείτε το βίντεο από το επεισόδιο της Τετάρτης στο MasterChef

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ