Καβγάς Γεωργιάδη – Αναστασοπούλου on air – “Αφήστε τις ειρωνείες για τον κ. Πρωθυπουργό” – ΒΙΝΤΕΟ

Καβγάς ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου. Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη.

Τότε η Μαρία Αναστασοπούλου του απάντησε με τη σειρά της: “Άρα τελευταία μίλια δεν θα ξαναπείτε… Τέλος”.

Η ατάκα αυτή προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων που επιτέθηκε στην δημοσιογράφο αλλά και στο κανάλι.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους είπε μεταξύ άλλων οργισμένος: “αφήστε τις ειρωνείες στον κ. Πρωθυπουργό”.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε: “Τα τελευταία μίλια τα είχε πει ο πρωθυπουργός πριν από τη Δέλτα. Και κατά τη γνώμη μου μακάρι να το ξαναπεί. Και να σας πω και γιατί… Όταν πουλάς τουρισμό και είσαι ο πρωθυπουργός μίας χώρας πρέπει να πουλάς προς τα έξω, στους πιθανούς σου πελάτες ότι είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Άρα αφήστε τις ειρωνείες στον κ. πρωθυπουργό. Μια χαρά το είπε”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η κα Αναστασοπούλου ειρωνεύτηκε τον κ. Μητσοτάκη και έκανε λάθος. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη τη στιγμή που το είπε. Διότι είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας, σας πληρώνουν διαφημίσεις στον ΣΚΑΙ για να κάνετε εκπομπή και πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε τη χώρα” και συμπλήρωσε “Αν πρέπει να το ξαναπεί θα το ξαναπεί”.

“Καλό θα είναι να μην εκνευρίζεστε” του απάντησε η δημοσιογράφος, ενώ στη διένεξη παρενέβη η Χριστίνα Κοράη ρωτώντας τον Υπουργό αν του ζήτησαν κι άλλες selfies στα σούπερ μάρκετ, σημειώνοντας ότι σχολιάστηκε πολύ η δήλωση αυτή. “Έχω βγάλει καμιά 50αρια selfies”, απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι είπε ο Γεωργιάδης για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες αυξημένης προστασίας

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για την εκτόξευση των τιμών στις μάσκες. Όπως είπε “από τότε που η μάσκα FFp2 και η μάσκα ΚΝ95 έχει γίνει υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους παρατηρούμε επειδή μιλήσαμε και με κόσμο ότι έχει αυξηθεί αισθητά η τιμή της μάσκας”.

“Αυτό που έγινε πρακτικά ήταν το εξής: Την Παρασκευή σε μια σειρά από sites , υπήρξε απότομη αύξηση της τιμής στη μάσκα” τόνισε και πρόσθεσε ότι ” Η μάσκα δεν είναι μια μάσκα για να βάλεις μια τιμή. Είναι διαφορετικές μάσκες που έχουν διαφορετικές τιμές. Eάν έβαζες διατίμηση σε ένα Χ ποσό απλώς θα πηγαίναν και οι φτηνές να κλειδώσουν στην τιμή της διατίμησης. Aυτή τη στιγμή υπάρχουν μάσκες κάτω από 50 λεπτά και μάσκες που είναι πάνω από 1 ευρώ .Όμως οι μάσκες δεν είναι ίδιας ποιότητας , είναι άλλης προέλευσης και άλλης ποιότητας “.

“Στα φαρμακεία που κάνουμε από χθες ελέγχους δεν έχει παρατηρηθεί κάποια σοβαρή παράβαση και θέλω να ευχαριστήσω τους φαρμακοποιούς για αυτό που δείχνουν μια μεγάλη κοινωνική υπευθυνότητα ” σημειώνοντας ότι σε κάποιες ιστοσελίδες υπήρξε μεγάλη αύξηση τιμής στις μάσκες.

” Χθες πήραμε από τα site αυτά τα τιμολόγια αγοράς των προϊόντων που έβγαζαν προς πώληση σε διαφορετική τιμή”, συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι εάν από τον “έλεγχο που χρειάζεται περίπου τρεις ημέρες, έχει πάει κάποιος κερδοσκοπήσει τότε θα εφαρμόσουμε τον νόμο”.

Και γνωστοποίησε ότι μέχρι αύριο θα ανακοινωθούν και τα πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ