«Καλύτερα δε Γίνεται»: Η δημόσια συγγνώμη για την μπλούζα με τον Κεμάλ που προκάλεσε αντιδράσεις

Την ειλικρινή τους συγγνώμη εξέφρασαν σήμερα (3/6) και η Ναταλία Γερμανού και ο Γιάννης Κορδώνης, για την αναστάτωση που προκλήθηκε, έπειτα από μπλούζα που είχε φορέσει ο Γιάννης Κορδώνης στην εκπομπή, με φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο συνεργάτης της εκπομπής το περασμένο Σάββατο είχε εμφανιστεί στην εκπομπή με μπλούζα που απεικόνιζε τον Κεμάλ Ατατούρκ και η οποία έγραφε «Δεν νυστάζω ρε παιδιά». Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και την επόμενη ημέρα η Ναταλία Γερμανού και ο Γιάννης Κορδώνης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν είχαν πρόθεση να προσβάλλουν και να στεναχωρήσουν με την συγκεκριμένη μπλούζα και πως σέβονται τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταδίκασε το συμβάν, στέλνοντας επιστολή διαμαρτυρίας και απαιτώντας επανορθωτική τοποθέτηση. Σήμερα η εκπομπή απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία ζητούσε δημόσια συγγνώμη και εκφράζοντας την λύπη της για «για την ατυχή αυτή στιγμή και τον όποιο αρνητικό συνειρμό αυτή προκάλεσε». Τονίζοντας πως: «Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μία από τις σκοτεινότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας κι όπως το Ολοκαύτωμα, δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ, ακριβώς για να μην επαναληφθεί ποτέ».

Αφού έπαιξε η ανακοίνωση η Ναταλία Γερμανού ανέφερε: «Δεν είναι μόνο η Παμποντιακή Ομοσπονδία που θίχτηκε, στενοχωρήθηκε και θύμωσε, αλλά είναι και πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος ένιωσε προσβεβλημένος και για αυτόν τον λόγο λυπούμαστε πάρα πολύ κι εγώ κι ο Γιάννης. Παίρνω την ευθύνη, προσωπικά, λίγο παραπάνω ως παρουσιάστρια της εκπομπής και γιατί γέλασα κι “είπα ότι έχει πολύ πλάκα η μπλούζα σου”, αλλά και γιατί παρουσιάζω αυτήν την εκπομπή. Πραγματικά χρωστώ μία δημόσια συγγνώμη στους ανθρώπους αυτούς και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, αλλά και σε όλους όσους θύμωσαν, απογοητεύτηκαν ή ένιωσαν προσβεβλημένοι. Λυπάμαι πάρα πολύ και δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση».

Με την σειρά του ο Γιάννης Κορδώνης είπε: «Ήταν τελείως λάθος, ήταν δικό μου λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον είναι κατανοητό ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση σε όλο αυτό, ήταν μία ατυχής στιγμή. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να το είχαμε πάρει πίσω όλο αυτό, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Πέρασε ένα λάθος μήνυμα με το οποίο είμαστε τελείως αντίθετοι, νομίζω ότι είναι κατανοητό πλήρως αυτό κι ελπίζω ότι τελειώνει κάπως έτσι αυτό με την ειλικρινή μας συγγνώμη».

«Ειδικά αν θυμηθούμε το πολύ μεγάλο αφιέρωμα που είχαμε κάνει ως εκπομπή στις 19 Μαΐου για την Γενοκτονία των Ποντίων. Γιατί κάθε χρόνο κάνουμε αφιέρωμα στην εκπομπή αυτή, δεν το παραλείπουμε ποτέ, δεν το ξεχνάμε ποτέ, το είχε επιμεληθεί ο Γιάννης. Θα μου πείτε “τι μας το λες αυτό;” Έτσι ήθελα να το πω. Και πάλι συγγνώμη, λυπούμαστε πάρα πολύ πραγματικά» είπε στο τέλος η Ναταλία Γερμανού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ