Καλοκαίρι #yes: Ένταση στον αέρα με τον δήμαρχο Γορτυνίας – «Δεν τρώμε κουτόχορτο, μην μας κοροϊδεύεις»

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στα social media, με το έθιμο του παραδοσιακού αλωνίσματος που αναβίωσε σε χωριό της Αρκαδίας. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνονται άλογα να δέχονται χτυπήματα κατά την διάρκεια της αναβίωσης του εθίμου. Σήμερα (21/8) στην εκπομπή “Καλοκαίρι #yes” ήταν καλεσμένος ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, προκειμένου να μιλήσει για το περιστατικό όμως ήρθε σε αντιπαράθεση με τα μέλη της εκπομπής.

Οι τόνοι ανέβηκαν γρήγορα με τον δήμαρχο Γορτυνίας να εκφράζει την αντίθεσή του με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα στην εκπομπή. «Άκουσα την εισαγωγή σας και δραματοποιείτε την κατάσταση, για «αλογάκια» και «ανθρώπους που μαστιγώνουν». Δεν είναι «αλογάκια», είναι άλογα καλοστεκούμενα και πολύ περιποιημένα από τους ιδιοκτήτες τους, τα οποία τα προσέχουν καλύτερα από τους ανθρώπους. Μην λέτε ότι τα μαστιγώνουν, μην χρησιμοποιείτε λάθος ορολογίες» ανέφερε αρχικά, για να προσθέσει πως: «Είμαι γόνος αγροτικής οικογένειας, κι έχω αλωνίσει ο ίδιος, έχω χτυπήσει κι εγώ ζώα, με την έννοια ότι έχω αλωνίσει με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια τακτική. Μην παραποιείτε την αλήθεια, γιατί δεν έχετε τέτοια βιώματα».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μαριάντας Πιερίδη, η οποία μεταξύ άλλων είπε: «Κάνετε λάθος! Έχουμε κι εμείς χωριά, έχουμε κι εμείς πατεράδες και παππούδες που αλώνιζαν με άλογα! Αναφερόμαστε στο παρελθόν όμως κύριε Κούλη!».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης η ένταση μεγάλωσε με τον Τριαντάφυλλο να απευθύνεται προς τον δήμαρχο λέγοντας: «Ρε αδερφέ μου θα με αφήσεις να μιλήσω; Είναι σαν να μου λες ότι μας κοροϊδεύεις μέσα στα μάτια μας, δήμαρχε! Δεν τρώμε κουτόχορτο, μην μας κοροϊδεύεις!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ