Η Realnews σήμερα

Η Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Καμίνι” η Αθήνα για Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία φιλοξενεί δημοσκόπηση της MRB για τα 10 πιθανά δίδυμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος και με διαφορά και στους δυο γύρους των δημοτικών εκλογών.

Από τα αξιοπρόσεκτα ευρήματα της μέτρησης είναι η -όπως φαίνεται- “φούσκα” των ποσοστών του Κασιδιάρη, η μάχη στήθος με στήθος Αρη-Νικήτα, αλλά και η κακή εκκίνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι στον δεύτερο γύρο ο Γιώργος Καμίνης κερδίζει τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: τον Α.Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν.Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ.Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η.Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.

Ο Γ.Καμίνης έρχεται πρώτος με 20% και στον πρώτο γύρο και ακολουθούν: Α.Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Ν.Κακλαμάνης 12,4%, Η.Κασιδιάρης 11%, Γ.Σακελλαρίδης 9,6%, Β.Καπερνάρος 6,4%, Ν.Σοφιανός 6,2%, Γρ.Βαλλιανάτος 1,7%.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλάει για τις κομματικές επιλογές του σωλήνα στην Αθήνα που “Τρώνε τη σκόνη του… Καμίνη!”. Ο Ν.Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Οι επαγγελματίες της πολιτικής, οι άνθρωποι που δεν εργάσθηκαν ποτέ, οι πρίγκιπες των μεγάλων οικογενειών και οι παρατρεχάμενοί τους, οι “πρωτάθλητες” της αφισοκόλλησης και του κομματοκρατούμενου συνδικαλισμού, πρέπει επιτέλους να παραμερίσουν. Τους δοκιμάσαμε κατά κόρον τα τελευταία σαράντα χρόνια, από το ‘ 74 μέχρι σήμερα, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα”.

Στο άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης γράφει ότι οι 30 στους 100 πολίτες που δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις είναι εκείνοι που θα ανατρέψουν τα δεδομένα και θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή στις εκλογές του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές. Σημειώνει ότι τα κόμματα εξουσίας, σημερινά και αυριανά, δεν τόλμησαν να προωθήσουν ως υποψηφίους “νέους όλων των ηλικιών”. Αντιθέτως οι αλληλοσυγκρουόμενοι διεκδικητές, στην πλειοψηφία τους, είναι “γέροι όλων των ηλικιών” και θυμίζουν εποχές Μαυρογιαλούρου. Παρόλα αυτά η σωτήρια για την πατρίδα αλλαγή θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές-και μακάρι να γίνουν το συντομότερο δυνατό…

Στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:

– Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό και να αυξηθούν οι αρμοδιότητές του”. Να προχωρήσει άμεσα η αναθεώρηση του Συντάγματος ζητά ο πρώην Πρωθυπουργός.

– Τι ζητούν οι δανειστές: Νέα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ έως και το 2016. 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

– Γιάννης Μιχελάκης: “Κακλαμάνης και Τζιτζικώστας να πάρουν την απόφαση που απαιτούν οι καιροί”.

– Νίκος Παππάς, διευθυντής πολιτικού γραφείου του Αλ.Τσίπρα: “Ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να γίνει ΠΑΣΟΚ. Είναι να γίνουμε άλλο ένα ΚΚΕ”.

– Ιωάννης Κασουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου: “Μια νέα απόρριψη σχεδίου λύσης από την πλευρά μας θα έχει δυσμενείς συνέπειες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό”.

– Μονομαχία κάτω από το… τριφύλλι. Διαστάσεις εμφυλίου πολέμου παίρνει η κόντρα Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό.

Και την “Πράβδα” του Στάθη:

“Πριν αλλάξει πάλι (σε δυο εβδομάδες) το φορολογικό σύστημα που καθιερώθηκε (πριν από δυο βδομάδες) η “Πράβδα” έχει να προτείνει μιαν επωφελή ιδέα: να φορολογείται κάθε αλλαγή του φορολογικού συστήματος!!! Νενίκηκά σε, Θεοχάρη!

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– “Ο Θοδωρής είναι ο αρχηγός της καρδιάς μου”. Η εντυπωσιακή Ιωάννα Λίλη εξομολογείται στην “R” και απαντά στα δημοσιεύματα περί κρίσης στον γάμο της με τον Θ.Ζαγοράκη. Η επιστροφή του μοντέλου στην τηλεόραση έπειτα από 7 χρόνια, η λατρεία για τα παιδιά της και ο δύσκολος ρόλος της μητέρας.

– Ξαφνικός χωρισμός για τον υπουργό. Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και την 28χρονη Μαντώ Κόλλια στην απόφαση να δώσουν τέλος στη σχέση τους.

– Ηρώ Σαΐα: Η νέα μούσα του Σταύρου Ξαρχάκου. Η γοητευτική τραγουδίστρια και ηθοποιός είναι εδώ και λίγο καιρό ο φύλακας- άγγελος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

– Μελίνα Κανά: “Ο έρωτας μπορεί να γίνει αφόρητος. Υπάρχει μια μορφή του που είναι σαν ολοκαύτωμα” δηλώνει η τραγουδίστρια στην “R”.

– Μια “μαύρη γαζέλα” για τον Δημήτρη: Η Πολίν Μίτσελ έχει κλέψει την καρδιά του ταλαντούχου ηθοποιού Δ.Βλάχου.

– Ρένεση-Ματσούκα: Μάχη στήθος με στήθος για έναν ρόλο.

– Ζέτα Μακρυπούλια: Οι απαιτήσεις της για τον “γάμο” με τον Χατζηγιάννη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ