Η Realnews που κυκλοφορεί σήμερα

Με τίτλο: «Ελπίδες από τους Ελληνες ερευνητές!», κυκλοφορεί σήμερα η Realnews.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– 6 καθηγητές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού μιλούν στην «R», για τις πειραματικές θεραπείες σε ασθενείς και για τη χαρτογράφηση του DNA του ιού.

– To πρώτο διαγνωστικό τεστ θα είναι έτοιμο σε 20 ημέρες.

– Αναπτύσσεται από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, την Ακαδημία Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Eρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, με την αρωγή του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, καθηγητή Μ. Δερμιτζάκη.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι προτάσεις της Κομισιόν για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Πώς θα επαναλειτουργήσουν σχολεία, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης.

Παναγιώτης Πικραμμένος: «Το μέλλον όλων των οικονομιών είναι αχαρτογράφητο. Τα δεδομένα μεταβάλλονται. Θα ήταν ολέθριο λάθος τακτικής να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα από την αρχή και να μην έχουμε απόθεμα για το μέλλον».

Βασίλης Κικίλιας: «“Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή”, αλλά αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα ανθρώπινο, όσο γίνεται, καλοκαίρι».

– Ο κορωνοϊός φέρνει μείωση φόρων και εισφορών. Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ενίσχυση των εποχικά εργαζομένων και των ωρομίσθιων, μειώσεις στα ενοίκια των φοιτητών και φοροελαφρύνσεις στη λίστα με τις παρεμβάσεις που εξετάζονται.

– Ενέσεις ρευστότητας 8,3 δισ. ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις. Ποια χρηματοδοτικά προγράμματα κάνουν πρεμιέρα από την επόμενη εβδομάδα.

– Πολ Ντόνοβαν, επικεφαλής των οικονομολόγων της UBS: «Υφεση 3% για κάθε μήνα καραντίνας».

– 540 δισ. ευρώ αντίδοτο στην πανδημία. Το παρασκήνιο και τα ψιλά γράμματα του συμβιβασμού στο Eurogroup.

– «Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι θα ζήσουμε σε εμπόλεμη κατάσταση». Ελληνες γιατροί από νοσοκομεία των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Βρετανίας μιλούν στην «R».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ