Η Realnews που κυκλοφορεί

Με τίτλο: «Συναγερμός για το δημογραφικό» κυκλοφορεί σήμερα η Realnews.

Η «R» αποκαλύπτει τους πέντε άξονες του εθνικού σχεδίου δράσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Ποιες παρεμβάσεις προγραμματίζονται για τη στήριξη της οικογένειας, την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού, τη διαχείριση της γήρανσης, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και την πρoώθηση της ανάπτυξης.

– Με πρωτοβουλία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ξεκινά ευρεία διαβούλευση με τα κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς φορείς και τους πολίτες, έτσι ώστε μέχρι τον Μάιο να έχει διαμορφωθεί η νέα εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του φλέγοντος προβλήματος.

– Ποια μέτρα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι για τα νέα ζευγάρια, τους εργαζομένους και τους ηλικιωμένους.

– Τι δηλώνει στην «R» η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Αποκλειστική συνέντευξη Κωστή Χατζηδάκη στην «R»: «Χτυπώντας τη φοροδιαφυγή, στηρίζουμε την κοινωνία». «Η αύξηση του επιδόματος γέννησης είναι μια έμπρακτη απάντηση στην εισαγόμενη ακρίβεια», δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

– Λίστα με 20 εκτελεστές στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.. Μαχητές στον πόλεμο της Ουκρανίας με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη είναι τα πρόσωπα που εξετάζουν οι Αρχές για συμμετοχή στις δολοφονίες της Greek Mafia.

– Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αναμένεται να ψηφιστεί έως τον Ιούνιο. Υποχρεωτική εκπαίδευση των στρατευσίμων σε νέες δεξιότητες για τη διαχείριση καταστροφών από ακραία φυσικά φαινόμενα και για την παροχή πρώτων βοηθειών. Θα παρέχεται η δυνατότητα εθελοντικής εκπαίδευσης σε μια σειρά από ειδικότητες, για τις οποίες θα χορηγείται πιστοποιημένος τίτλος εκμάθησης. Η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, τα ψηφιακά εγχειρίδια και τα τάμπλετ στους νεοσύλλεκτους.

– Τα Σκόπια «ξέχασαν» τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ποιους όρους δεν έχουν εκπληρώσει, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου λήγει η σχετική προθεσμία.

– Πώς θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη αγρότες και επαγγελματίες. Αναλυτικός οδηγός για τις έξι κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να επιλέξουν 1,3 εκατ. ασφαλισμένοι.

– Ισχυρή ομάδα κρούσης της εφορίας σαρώνει τα social media. Μετά τους influencers, στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μπαίνουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά και πολλά φυσικά πρόσωπα.

– Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Το τετράδιο του Μπάμπη δείχνει και άλλους συνεργούς. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τέσσερα πρόσωπα που είχαν δανειστεί χρήματα από τον 31χρονο.

– Φρίκη στον Κολωνό: Εννέα νέοι κατηγορούμενοι για την κακοποίηση της 12χρονης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ