«Η Μικρή Γοργόνα»: Νέα «επίθεση» στην ταινία – Την αξιολογούν αρνητικά οι χρήστες

little-mermaid

Οι επιθέσεις στην ταινία της Disney «Η Μικρή Γοργόνα», συνεχίζονται, αυτή την φορά στο IMDb.

Η απόφαση της Disney, να διαλέξει μία Αφροαμερικανή ηθοποιό για να υποδυθεί την Άριελ στην live-action ταινία «Η Μικρή Γοργόνα» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Άδικων για κάποιους.

Η Άριελ συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1989 μέσα από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και βασίζεται σε βιβλίο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η Άριελ όπως παρουσιάστηκε αρχικά από την Disney, ήταν μία λευκή και κοκκινομάλλα γοργόνα, σε αντίθεση με την σημερινή εκδοχή, που είναι μία μαύρη γοργόνα, την οποία και υποδύεται η Χάλι Μπέιλι.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση αυτή έως και σήμερα, που η ταινία έχει βγει στους κινηματογράφους, η Disney δέχεται συνεχείς επιθέσεις. Πιο πρόσφατη, είναι το κύμα αρνητικών κριτικών που δέχθηκε η ταινία στο IMDb, στην διαδικτυακή βάση δεδομένων ταινιών.

Σύμφωνα με την «New York Post» η βάση άλλαξε το σύστημα αξιολόγησης της ταινίας, εν μέσω «ασυνήθιστης ψηφοφορίας». Η «Μικρή Γοργόνα» στο IMDb έχει 7/10 στην βαθμολογία, όμως ορισμένοι χρήστες φέρεται να δίνουν κακή βαθμολογία, χωρίς προφανή λόγο.

«Ο μηχανισμός αξιολόγησης μας, εντόπισε ασυνήθιστη ψηφοφορία σε αυτόν τον τίτλο. Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματος αξιολόγησης μας, εφαρμόστηκε ένας εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης», αναφέρεται σε μια σημείωση στις σελίδες «Η Μικρή Γοργόνα» των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βραζιλίας και του Μεξικού, του IMDb. Ενώ συνεχίζει στη σελίδα Συχνών Ερωτήσεων: «Αν και δεχόμαστε και λαμβάνουμε υπόψη όλες τις ψήφους που λήφθηκαν από τους χρήστες, δεν έχουν όλες οι ψήφοι τον ίδιο αντίκτυπο (ή «βάρος») στην τελική βαθμολογία».

Δηλώνοντας ακόμα πως: «Όταν εντοπίζεται ασυνήθιστη ψηφοφορία, μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας».

Exit mobile version