Η Γη της Ελιάς: Ο θάνατος του Ιάκωβου συγκλονίζει την οικογένεια Βρεττάκου

Απόψε, στη σειρά «Η Γη της Ελιάς» ο θάνατος του Ιάκωβου συγκλονίζει την οικογένεια Βρεττάκου αλλά και τους αγαπημένους του φίλους.

Ο Λυκούργος δίνει από ένα γράμμα στον Ισίδωρο, τον Μάνο και την Ιουλία, με τις τελευταίες επιθυμίες του Ιάκωβου και την ευχή του να σκορπιστεί η τέφρα του στην Καρδαμύλη. Η περιουσία του περνά στα χέρια της Ιουλίας, η οποία είναι απαρηγόρητη από τον χαμό του αδελφού της.

Ο Λυκούργος παραδίδει ένα γράμμα και στην Αθηνά που συγκλονίζεται με τα νέα και τον αποχαιρετισμό του. Η Αρετή, η Αναστασία και η Ασπασία αποφασίζουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και κρατούν τον Θανάση παρά τη θέλησή του, με στόχο να τους επιστρέψει τα χρήματα που του δάνεισαν. Η Ράινα πέφτει στην παγίδα του «αφεντικού» και οδηγείται στη γνωστή βίλα όπου προγραμματίζεται μια ακόμα δολοφονία snuff.

Ο Κουράκος παραδέχεται στην Ευτυχία πως τρέφει συναισθήματα για εκείνη, όμως η μικρή τους περιπέτεια πρέπει να τελειώσει. Την ίδια ώρα, ένας μυστηριώδης άνδρας, ο Σωκράτης Δρακόπουλος (Αποστόλης Τότσικας) κάνει την εμφάνισή του στο χωριό.

Επεισόδιο 32 (Τρίτη 25 Οκτωβρίου)

Οι απειλές της Αθηνάς στη Βαγγελιώ γρήγορα θα της γυρίσουν μπούμερανγκ, καθώς η συμμορία τη στριμώχνει και τη ξυλοκοπεί βάναυσα. Η Αρετή με την Ασπασία τελικά λυγίζουν τον Θανάση, ο οποίος αναγκάζεται να τους επιστρέψει τα χρήματα προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Ο απόηχος του πένθους για τον Ιάκωβο, βρίσκει την Ιουλία συντετριμμένη, ο Κουράκος όμως αδυνατεί να της σταθεί. Η Χάιδω προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κακή συγκυρία προκειμένου να πλησιάσει τον Λυκούργο και να τον παρηγορήσει, αλλά εκείνος δεν δέχεται τη συντροφιά της. Η Ισμήνη και η Μυρτάλη φτάνουν τις διαφορές τους στα άκρα και όλα δείχνουν πως οδεύουν στη λήξη της συνεργασίας τους. Παράλληλα, η Μυρτάλη συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό να αλλάξει το καταστατικό της εταιρείας. Ο Σωκράτης αρχίζει να εξοικειώνεται με το χωριό, ενώ συναντά την Αντιγόνη.

Επεισόδιο 33 (Πέμπτη 27 Οκτωβρίου)

Στην Αρεόπολη επικρατεί αναστάτωση μετά τις συλλήψεις του εγκληματικού κυκλώματος που σκότωνε κοπέλες. Ο αστυνόμος Κουράκος και η ομάδα του συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω απ΄ αυτή την αποτρόπαια ιστορία. Στο μεταξύ, η Μυρτάλη στη γενική συνέλευση απαιτεί να αντικατασταθεί ο Ισίδωρος και να αναλάβει η ίδια τη διοίκηση της επιχείρησης. Οι αντιρρήσεις απ΄ όλους θα είναι σφοδρές, ενώ ο Ισίδωρος, με τη συνδρομή του Μάνου και της Μαργαρίτας, εκβιάσει με κάποιο τρόπο τη Μυρτάλη προκειμένου να την αναγκάσει να υποχωρήσει. Ο Δημοσθένης θέτει τον Στάθη εκτός ψηφοδελτίου, λόγω διάστασης απόψεων. Η Ιουλία κάνει κάποιες κινήσεις για τη διαχείριση της περιουσίας του Ιάκωβου και παίρνει μία απόφαση, η οποία θα συγκινήσει πολύ τον Στάθη και θα γίνει η αφορμή ώστε οι δυο τους να έρθουν ακόμα πιο κοντά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ