H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Το Βερολίνο υψώνει “τείχος”! “κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι “οι Γερμανοί απορρίπτουν τα ελληνικά αιτήματα”. Η εφημερίδα αποκαλύπτει “ποιες είναι οι τέσσερις διεκδικήσεις της Αθήνας ενόψει της αξιολόγησης” και σημειώνει:  ” “Ξεχάστε τη χαλάρωση” διαμηνύει η καγκελαρία στην κυβέρνηση Τσίπρα, που επιδιώκει να αναπληρώσει τις οικονομικές απώλειες εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης με ελάφρυνση των σκληρών όρων του τρίτου μνημονίου”. Επίσης η Realnews δημοσιεύει τους διαλόγους του Ελληνα πρωθυπουργού με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Το ισοδύναμο του… αλαλούμ!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εχουν περάσει 40 ημέρες από τότε που η κυβέρνηση ανέλαβε εκ νέου τα ηνία της χώρας και ακόμη δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τα ισοδύναμα με τα οποία προεκλογικά υποσχόταν ότι θα αντικαταστήσει σκληρά μέτρα του μνημονίου. Παράλληλα είναι προφανές ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένες και πειστικές προτάσεις για τα μεγάλα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης, δηλαδή για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια”.

Ακόμη…

Ο Χρήστος Πασαλάρης κλείνει το σημερινό άρθρο του με μήνυμα αισιοδοξίας. Ως το τέλος του χρόνου, γράφει, η δόλια πατρίδα θα πάρει ανάσες ζωής. Και ως τον Νοέμβριο του 2021, στα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της, θα έχει γίνει το πιο λαμπρό αστέρι της Ευρώπης. Στο μεταξύ όμως ο μήνας Νοέμβριος παίζει τα πιο περίεργα παιγνίδια στην πολιτική ζωή των Ελλήνων. Και περικλείει μερικά από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η εκτέλεση των ΕΞΙ στο Γουδί για την οποία, πολλοί απλοί Ελληνες θα ήθελαν να την ιδούν επαναλαμβανόμενη με θύματα τους σημερινούς υπεύθυνους της εξάχρονης κρίσης. Όπως, πολλοί νέοι θα ήθελαν να ιδούν επεκτεινόμενη τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973… Πάντα όμως ο Νοέμβριος έχει δύο όψεις: Την ανατρεπτική των «μπροστάρηδων» και τη συντηρητική των νοικοκυραίων… Ιδωμεν!..

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Τα κορίτσια του Προέδρου. Παππούς για πέμπτη φορά έγινε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Αποκλειστικές φωτογραφίες.

– Το βιβλίο της Μαργαρίτας: Το διαζύγιο με τον Ανδρέα, ο Πιερ και η αεροσυνοδός.

– Νίκος Παππάς: “Να προχωρήσουμε γρήγορα στη συγκρότηση ΕΣΡ και σε νέες άδειες καναλιών”.

– Απόστολος Τζιτζικώστας: “Εαν εκλεγώ πρόεδρος, η Ν.Δ. δεν θα έχει πια την ίδια ασφυκτικά αρχηγοκεντρική δομή”.

– Στα νησιά Κέιμαν βρήκαν την offshore της συζύγου του Γιάννου.

– Οι άγνωστοι ήρωες του Αιγαίου. Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που δίνουν αγώνα για τη σωτηρία των προσφύγων.

Στη Reallife (στην έκδοση με τις προσφορές) μπορείτε να διαβάσετε:

– “Ο γάμος δεν θα αργήσει!”. Ρουβάς-Ζυγούλη: Καυτά φιλιά στη Θεσσαλονίκη. Η “R” απαθανάτισε το λαμπερό ζευγάρι στη συμπρωτεύουσα και ο δημοφιλής σταρ διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει παντρευτεί μυστικά την εκθαμβωτική σύντροφό του.

– Λαμπερά βαφτίσια για τη μικρή Ελένη. Ο Αντώνης Ρέμος και η Υβόννη Μπόσνιακ βάφτισαν την όμορφη κόρη τους σε στενό οικογενειακό κύκλο και στη συνέχεια μοιράστηκαν τη χαρά τους με φίλους σε ένα υπέροχο πάρτι.

– “Είμαστε στα… μαχαίρια!”. “Η μαύρη μας η μοίρα μάς έριξε τον έναν στον δρόμο του άλλου, γι’ αυτό και… σκοτωνόμαστε”, λένε με χιούμορ στην “R” ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια.

– Η ζήλια έφερε γκρίζα σύννεφα. Ενώ όλα έδειχναν ότι η Θ. Απέργη και ο Λ. Δημηρόπουλος θα παντρεύονταν, ράγισε το γυαλί και μένουν πια χωριστά.

– Πρόβα νυφικού για τη Μαρίνα Ασλάνογλου. Η ηθοποιός και ο δικηγόρος Δ. Πέππας συγκατοικούν στο Κολωνάκι και οι φίλοι τους λένε πως προχωρούν σοβαρά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ