H Realnews σήμερα

H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Διπλό “σαμποτάζ” “ κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι “οίκοι αξιολόγησης και τρόικα πιέζουν για νέο “μίνι” μνημόνιο” και σημειώνει: “Ποιοι υπονομεύουν το κυβερνητικό σχέδιο για απομάκρυνση του ΔΝΤ”.

Η Realnews επισημαίνει ότι “οι Βρυξέλλες ρωτούν την Αθήνα πότε θα ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση και ζητούν “εγγυήσεις για τη συνέχιση της σημερινής πορείας της χώρας” “. Επίσης, στα ρεπορτάζ της, η εφημερίδα εξηγεί τη “στρατηγική Μέρκελ για την Ελλάδα και το “δώρο” που της έκανε ο Ντράγκι”.

Η εφημερίδα φιλοξενεί και συνέντευξη της Μαρί-Φρανς Ρεϊνό, αναπληρώτριας διευθύντριας αναλυτών Standard & Poor’s, η οποία λέει: “Δεν μπορείτε να καλύψετε τις δανειακές ανάγκες σας από τις αγορές”, ενώ προβλέπει: “Πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ είναι πολιτικά πιο εφικτό από το 4,5% που προβλέπει το ΔΝΤ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Realnews δημοσιεύει όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Σαμαρά-Γιούνκερ και αναφέρεται στο “τι του ζήτησε ο πρωθυπουργός και τι απάντησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Στις εκλογές θα ψηφίσουν άλλοι…”. Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή έχει μικρή πολιτική σημασία. Ούτε “μεταφράζεται” αυτόματα σε εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την κυβέρνηση, ούτε τους βουλευτές “δεσμεύει” για τις ψηφοφορίες επί των νομοσχεδίων που θα ακολουθήσουν. Ισως μάλιστα να τους δίνει και το επιχείρημα ότι “γενικώς” στηρίζουν, αλλά… ειδικώς μπορούν ενίοτε να διαφωνούν”.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των μεγάλων ανατροπών, γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης στο σημερινό άρθρο του. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που είναι βέβαιη ότι θα λάβει από τους 154 βουλευτές της, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να περάσει, μέσω του προϋπολογισμού του 2015, νέα σκληρά μέτρα, υπαγορευμένα από την ξενοκρατία. Η σύγκρουση με την αντιπολίτευση δείχνει αναπότρεπτη, αλλά μόνο σε επίπεδο αρχηγών, αφού ο Αλέξης Τσίπρας, ήπια δεξιόστροφος, δεν δείχνει να γέρνει προς ανατρεπτική λαϊκή αντίσταση. Ούτως ή άλλως ο μήνας Οκτώβριος κρύβει εκπλήξεις με τον μεν Ανδρέα να θριαμβεύει στις 18 Οκτωβρίου του 1981, τον δε Μητσοτάκη να συντρίβεται στις 10 Οκτωβρίου του 1993…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– “Επέλεξαν εμένα ως εύκολο στόχο. Θα απογοητευθούν. Δεν είμαι εύκολος στόχος”. Τι επισημαίνει στη Realnews ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. “Κάτι καλό πάει να γίνει για τη χώρα και κάποιοι προσπαθούν να το ματαιώσουν”.

– Δημήτρης Κουτσούμπας: “Ο λαός δεν πρέπει να συνεχίσει να δίνει “ραντεβού στα τυφλά” “.

– Νίκος Δένδιας: “Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια καλή ευκαιρία για να σταματήσουν οι “παλικαρισμοί” και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του”.

– Νίκος Βούτσης: “Η διαπραγμάτευση για το χρέος θα είναι πολύ σκληρή και οι αποφάσεις μπορεί να μη ληφθούν “μια κι έξω” “.

– “Οταν μπαίνω σε μάχες βγαίνω πάντα όρθιος”. Τι έλεγε ο Γιώργος Ρουπακιάς στον περίγυρό του λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

– Το ημερολόγιο του “άγνωστου” τρομοκράτη. Οι σημειώσεις που είχε στην κατοχή του ο Αντώνης Σταμπούλος για τα χτυπήματα που σχεδίαζε ο Επαναστατικός Αγώνας.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Ευτυχώς ο κ.Πρωθυπουργός απεκατέστησε το κλίμα σταθερότητας στη χώρα – ζήτησαν οι χειροβομβίδες ψήφο εμπιστοσύνης από τις βόμβες και έτσι απεφεύχθησαν μοιραίες εξελίξεις. Ολα πέριξ της Κερκόπορτας (από την οποίαν έχουν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η Ζήμενς και η Χόχτιφ) βαίνουν καλώς και διαλύονται ησύχως…”.

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– “Δεν χωρίζουμε όσο κι αν το θέλουν”. Και στα δύσκολα μαζί Χατζηγιάννης-Μακρυπούλια. “Ετοιμαζόμαστε για ταξίδι στην Αυστραλία και είμαστε καλύτερα από ποτέ”, λέει στην “R” ο τραγουδιστής.

– Μια Μις Ελλάς για τον Τζαβέλλα. Μετά τον χωρισμό του από την ηθοποιό Στέλλα Γιαμπουρά, ο άσος του ΠΑΟΚ βρέθηκε στην αγκαλιά της εκρηκτικής Αθηνάς Πικράκη.

– Οταν η Ελλη “τα πήρε στο κρανίο”! Η “έκρηξη” της Στάη. Ολη η αλήθεια για τη διαδικτυακή κόντρα της δημοσιογράφου με τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

– Πέτρος Φιλιππίδης: “Δεν θα παρουσίαζα πρωινό, εκτός αν δεν είχα άλλη λύση για να ζήσω την οικογένειά μου”, δηλώνει στην “R” o δημοφιλής πρωταγωνιστής.

– “Ο άντρας μου είναι πολύ ζηλιάρης” – “Ο Γιάννης Αϊβάζης βγάζει καπνούς όταν παίζω σε ερωτικές σκηνές”, λέει στην “R” η Μαρία Κορινθίου.

– Κώστας Γκατσιούδης. Ο Ολυμπιονίκης πήρε διαζύγιο. Τίτλοι τέλους έπειτα απο εννέα χρόνια γάμου με την Αγγελική Χατζηαντωνίου.

– Πριβέ πάρτι στη Σίφνο. Η γιορτή-έκπληξη που επιφύλαξαν οι κάτοικοι του νησιού στους ηθοποιούς της σειράς “Κάτω Παρτάλι”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ