H Realnews σήμερα

H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “9 όροι της τρόικας για μείωση του χρέους” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία αναφέρεται στο τελεσίγραφο 60 ημερών από τους δανειστές στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δανειστές “απαιτούν εξυγίανση ή λουκέτα αλά ΕΡΤ σε ζημιογόνες ΔΕΚΟ και Οργανισμούς”.

Οι άλλοι οκτώ όροι της τρόικας είναι: “νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2015 – “ξεκαθάρισμα” των “κόκκινων” δανείων και πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών περικοπές στις συντάξεις και αναθεώρηση του ασφαλιστικού “κούρεμα” στις δαπάνες για την υγεία κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά και σαρωτικούς ελέγχους για τη φοροδιαφυγή είσοδο ιδιωτών στην αγορά ενέργειας απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν ακόμη κλειστά”. Επίσης, στο ίδιο μήκος κύματος, το νέο μέλος της τρόικας στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο, λέει σε συνεργάτες του : “Ας μας λένε ό,τι θέλουν, αρκεί να γίνουν όσα πρέπει”.

To κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Δεν έχουν δικαίωμα να μη συνομιλούν” και αναφέρεται στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο Ν. Χατζηνικολάου σημειώνει χαρακτηριστικά: “Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η πιο σημαντική εθνικά διαπραγμάτευση των τελευταίων ετών, η διαπραγμάτευση του χρέους. Και το αποτέλεσμά της θα επηρεάσει καταλυτικά την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών της για τις επόμενες -πολλές- δεκαετίες. Τι περιμένουν λοιπόν τα πολιτικά μας κόμματα και οι ηγεσίες τους για να συνεννοηθούν και να ομονοήσουν σε μια κοινή, εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης;”.

Στην Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Πόρισμα-φωτιά για τη διόγκωση του ελλείμματος. Σε νέα απολογία καλείται ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

– Φαήλος Κρανιδιώτης: “Καλό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ να απαλλαγεί από τον Βενιζέλο”.

– Γιάννης Μιχελάκης: “Νέα επώδυνα μέτρα δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά. Δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία”.

– Νίκος Βούτσης: “Το παιχνίδι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει”.

– Οι πρώτες ώρες του Κασιδιάρη στη φυλακή. Πολύωρη συνάντηση στο κελί του Μιχαλολιάκου είχαν οι έγκλειστοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

Εφτάρα μας έριξε η Τρόικα στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Χαρδούβελη! Μαραντόνα ο δικός μας, αλλά βρέθηκε σε κακή μέρα. Κι εξέθεσε τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος του είχε δώσει σαφείς οδηγίες (τις γνωστές “εντολές Σαμαρά”): Βάλε τη Βούλτεψη μπροστά! Οσα γκολ και να φάμε, θα λέει ότι δεν αθροίζονται…”

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Σχέδια γάμου για Κονέ – Στεφανίδη. Ενώνουν τις ζωές τους ο Παναγιώτης και η Χριστίνα. Ο άσος της Εθνικής και το όμορφο μοντέλο ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της Εκκλησίας.

– Αννα Βίσση: “Στον έρωτα δεν λέω “όχι” “. Η εντυπωσιακή σταρ μιλά στην “R” για το πάρτι που σχεδιάζει στη Μύκονο για να γιορτάσει τα σαράντα χρόνια της στη μουσική σκηνή.

– Η άγνωστη σύντροφος του Γιάννη Μπουτάρη. Η Γκαμπριέλα Σάινερ αποκαλύπτει στην “R” τα μικρά μυστικά της συμβίωσής της με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

– Σμαράγδα Καρύδη: “Πάω στην… ΅Εθνική Ελλάδος από έρωτα!” λέει η γοητευτική ηθοποιός για τα επόμενα δυο “χτυπήματά” της σε τηλεόραση και σινεμά.

– Ο πελαργός έρχεται για τον Αλέξανδρο. Ο ηθοποιός Α. Μπουρδούμης και η αγαπημένη του Χριστίνα θα γίνουν σύντομα γονείς.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ