H Realnews σήμερα

H Realnews σήμερα

Με τίτλο: “Να διώξουμε την τρόικα!” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, η οποία φιλοξενεί το «ντιμπέιτ» των πέντε υποψηφίων προέδρων της Ευρώπης. Μιλώντας στην εφημερίδα απαντούν για το ελληνικό χρέος, τα ευρωομόλογα, τη γερμανική ηγεμονία, το ρόλο του ΔΝΤ, τη λιτότητα και την ανεργία στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: “Κραυγές και… ψίθυροι!”. Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η πλέον σημαντική παρατήρηση σε σχέση με την επιστροφή μας στις αγορές είναι αυτή που συνοψίζεται στο εύστοχο ερώτημα των πολιτών και ιδίως εκείνων που ζουν πλέον σε συνθήκες φτώχειας και αναξιοπρέπειας: «εμείς πότε θα βγούμε στη -λαϊκή- αγορά;». Αν το πολιτικό μας σύστημα δεν απαντήσει σύντομα στο καίριο αυτό ερώτημα της κοινωνίας, όσες «επιτυχίες» και αν «πανηγυρίσει», η «ημερομηνία λήξης» του είναι κοντά… Πολύ κοντά!”

Στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης, ανατρέχει στα «υπέρ» και τα «κατά» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που συμπληρώνει 22 μήνες στην πρωθυπουργία και είναι το «πρόσωπο των ημερών» με την επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και τις συνομιλίες με την Μέρκελ. Οι σκεπτόμενοι πολίτες, σημειώνει το άρθρο, αναρωτιούνται αν, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η πατρίδα θα γίνει το μαργαριτάρι της Ευρώπης χάρη στους έξη μοναδικούς θησαυρούς της, ή εξ αιτίας αυτών θα καταβροχθιστεί από τους ξένους «προστάτες» της. Οπότε και ο Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία είτε ως «σωτήρας» είτε ως «ολετήρας» του έθνους…

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Γιάννης Στουρνάρας: “Ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος”. Σχέδιο για επιμήκυνση κατά 50 χρόνια των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε και το ΔΝΤ θα παρουσιάσει στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών.

– Τάκης Μπαλτάκος: “Πολλοί μου ζητούν να κάνω κόμμα. Θα το κρίνω μετά τις ευρωεκλογές” – “Δεν είχα μόνο εγώ επαφή με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν και άλλοι. Ο καθένας είχε τον ρόλο του”.

– Πάνος Καμμένος: “Η Κυβέρνηση θα ανατραπεί πολύ πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας” – “Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει τις διάφορες φωνές στο κόμμα του”.

– Συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης. Τι απαντά ο Χ. Αθανασίου στα σενάρια για σχέδιο δολοφονίας του. Η συνάντηση με τον Κασιδιάρη και ο έντονος διάλογος.

– Ο κρυφός όρος της σύμβασης για το Ελληνικό. Πρώτα “έδιωξαν” τους επενδυτές και μετά αποφάσισαν για το καζίνο.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη:

“Μη φοβάσαι να βγεις με τους φίλους σου το βράδυ είπε η κυρία Μέρκελ στον κ. Σαμαρά, μη ντρέπεσαι που πέρασες το απόγευμα μαζί μου. Συγκινήθηκα. Δεν θα ξαναφήσω τον Μπαλτάκο να της ζωγραφίζουν χιτλερικά μουστάκια στις φωτογραφίες, όταν παίζουν με τον Κασιδιάρη αρχαίες ελληνικές πιτσικουλιές…”

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Του έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού της! Η βουλευτής Ελ. Ράπτη και ο τραγουδιστής Λ. Γιώρκας έκαναν το μεγάλο βήμα στη σχέση τους. Η Έλενα και ο Λούκας αποφάσισαν να συγκατοικήσουν.

– “Ένας χωρισμός πάντα πονάει…”. Τι εκμυστηρεύεται στο στενό της περιβάλλον η Έλενα Παπαβασιλείου για το τέλος της σχέσης της με τον Σταμάτη Κώνστα.

– Ετοιμάζει βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη. Η Playmate Σύλβια Παπαδάκη είναι έτοιμη να κατακτήσει τις πασαρέλες της Αμερικής.

– Τζένη Μπότση: “Είμαι ερωτευμένη με τον Αλέξανδρο Μιχαλά, αλλά δεν μου αρέσει να διαφημίζω τις σχέσεις μου” δηλώνει στην “R” η γοητευτική ηθοποιός.

– Ροκ έρωτας για την Παυλίνα. Η ρομαντική σχέση της κόρης του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη με τον Πέτρο Απαλάκη.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ